Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rakennusluvista

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 8.7.2015 klo:19:55
HeiVanhan vm 59 rintamamiestalon kellarissa on kylpyhuone/(entinen saunatila) jonka lattia pitää valaa uudelleen. Edellinen omistaja on kaivanut tilan viereen toisen alueen joka on tarkoitus muuttaa saunatilaksi ja kyseinen tila on jo katosta eristetty ja saanut jo muotonsa edellisen omistajan omistuksessa mutta lattia puuttuu. Nyt on kuitenkin tullut epäselvyys siitä tarvitaanko tällaisen kellariin kaivetun ja rakennetun tilan jatkamiseen rakennusluvat, löysin kyllä suunnitelman kellarin lisärakentamisesta talokansiosta mutta rakennusluvasta ei ole tietoa lainkaan. Onko kyseinen rakennelma laillinen ilman rakennuslupia, kuitenkin kellarissa on ollut alunperinkin sauna/kylpytila (näin väittää entinen omistaja)? Onko minun mahdollista soittaa kuntani rakennusvirastoon ja suoraan kysyä onko rakennelmasta lupia joskus haettu(ovat varmaan jo vanhentuneet, kellari on ollut kesken määrittelemättömän ajan)
Jäsenen antama (9.7.2015 klo:10:56) kommentti

Tuntuisi, että noiden tilojen rakentaminen on kuulunut alkuperäisen luvan piiriin, kun kyse on entisestä saunatilasta. Mutta rakennusvalvonnastahan se selviää.


Virallinen vastaus
Paras tapa saada selvyys, on mennä paikkakuntasi rakennusvalvontaan kai...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / rakennusluvista ":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: