Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennusluvista

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 24.3.2004 klo:8:52
Tarkennus kysymykseeni 18.3.04: http://www.rakentaja.fi/Suorakanava/kysyniinvastaamme/viestit/11719.htm Mökkinaapurit ovat nyt kyselemässä suostumustani rakennushankkeeseen, eli rakennuslupaa ei ole siis vielä käsitelty.
Virallinen vastaus
Viitaten tuohon aiempaan vastaukseen, nyt sinulla on mahdollisuus olla naapurin mökin sijoitusta vastaan. Ranta-asemakaavassa on varmaan määritetty, miten lähelle naapurin rajaa rakennuksen voi tuoda. Tuo on vähimmäismitta. Se voi olla tuo viisi metriä tai enemmän. Se on syytä tarkastaa. Voit esittää mielipiteesi rakennuksen sijoittamisesta ja miten rakennus peittää näkemäsi. Jos rakennus täyttää kaikki kaavan asettamat ehdot, mitään varsinaista juridista syytä ei ole lupaa evätä, mutta lähde kuitenkin liikkeelle niistä tuntemuksista ja ajatuksista, jotka sinua tuossa ajatuttavat.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Rakennusluvista":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: