Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennepiirustuksista

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 11.12.2008 klo:13:35

Meillä on ongelma siinä että olemme päättäneet rakentaa lisätilaa ylöspäin tasakattoiseen 1976 valmistuneeseen omakotitaloon ja rakennussuunnittelija kaipaa rakennekuvia. meiltä niitä ei löytynyt ja kävin sitten rakennusvirastossa niitä kyselemässä mutta heilläkään ei sellaisia piirustuksia ollut ja sanottiin ettei tuohon aikaan rakennetuissa taloissa ne olleet välttämättömiä eivätkä pakollisia.

Nyt sitten herää kysymys että mitä tehdä, joku ryömimään välikattoon ja tarkastamaan miten se on rakennettu vai mistähän pystyisin jäljittämään mahdolliset piirustukset jotka on tehnyt tyyppitalo oy silloin vuonna 1976. Netistä tälläistä ei löytynyt joten ei varmaan ole enää olemassakaan.
Virallinen vastaus
Rakennekuvia ei varmaan ole, jos alkuperäiseltä suunnittelijalta niitä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Rakennepiirustuksista":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sopimus rakennusluvasta

Olen tehnyt urakoitsijan kanssa sopimukset saunan ja kylpyhuoneen rakennuslupien hakemisesta. Kyseessä on märkätilojen muutos. Nyt Urakoitsija haluaa vielä erikseen periä...

Keittiön alla olevan kylmän maakellarin kosteusongelma vm 93 OKT

Vuonna 93 rakennettu OKT, ympäröivä maaperä savista ja maaperän kallistukset talolta poispäin eivät ole nykysäädösten va...