Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Potentiaalitasaus

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 15.1.2014 klo:15:41
Rivitalon pannuhuoneesta lähti Cu-vesiputki joka on pannuhuoneen päästä kytketty Cu köydellä pääsähkökeskuksen maadoituskiskoon ja vastaavasti huoneistojen päästä huoneistojen sähkökeskuksiin. Cu-putkea jouduttiin uusimaan väliltä pieneltä matkaa ja se tehtiin muoviputkella jolloinka galvaaninen yhteys poikkesi. Olisiko muovijatkoksen yli tullut tehdä Cu köydellä lenkitys, että galvaaninen yhteys pääkeskuksen ja huoneistokeskuksien välillä säilyisi? Mitä vaaroja siitä on jos sen jättää tekemättä?Virallinen vastaus

Vesijohdot pitää yhdistää toisiinsa kuparijohtimella. Potentiaalitasauksella jännitteelle alttiit sähköä johtavat osat liitetään yhteen ja näin rakennuksen putkisto saadaan tasapotentiaaliseksi. Tällä toimenpiteellä varmistetaan se, että sähkölaitteista mahdollisesti syntyvä nollajohdon jännite saadaan purettua. Tämä estää elektronisten laitteiden vahingoittumisen ylijännitteestä.Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Potentiaalitasaus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: