Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pohjatutkimuksesta

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 24.4.2006 klo:9:25
Aikeenamme on ostaa puolen hehtaarin tontti haja-asutusalueelta. Tontti on peltoa, savimaata, johon ei ole tehty pohjatutkimusta. Myyjän mukaan varsin ilmeistä on, että tontin joutuu paaluttamaan. Huolenamme on, että pohjasta aiheutuu huomattavia lisäkustannuksia rakentamiselle. Olisiko siis jonkinlainen pohjatutkimus syytä teettää jo ennen kaupantekoa, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin (mikäli myyjä antaa tähän luvan)? Toisaalta tarkasta asuinrakennuksen sijoittamisesta tontille ei kuitenkaan ole vielä minkäänlaisia suunnitelmia, joten tarkempi pohjatutkimus olisi kai tehtävä vielä tämän jälkeenkin. Kuinka paljon paaluja tullaan tarvitsemaan ja mitähän paalutus noin karkeasti tulee maksamaan, kun aiomme rakentaa 1,5 kerroksisen omakotitalon, jonka kokonaisala on n.180 neliötä (muutamalla erkkerillä)?

matias1
Kysymyksiä: 9 kpl



Virallinen vastaus
Ehdottomasti kannattaa teettää yksi kairausreikä. Suhteellisesti se tulee kalliiksi, mutta helpottaa kauppapäätöstä. Paalumäärä ja paalujen syvyys ratkeaa kairauksessa. En uskalla tehdä mitään selvää arviota tuosta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Pohjatutkimuksesta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Syväperustamisen routasuojaus

Omakotitaloon tulee lattialämmityksellä varustettu kellarikerros. Laatan alle tullee 20 cm lämpöeristys, tiivistetty sepeli ja suodatinkangas(pohjatutkimuksesta). Anturap...

pohjatutkimuksista

Meillä on tontti, 5000 m2. Tontti on peltojen ympäröimä metsäniemeke. Pelloilla ei näy kiviä, mutta puiden seassa on näkyvissä jonkin verran erikokoisia murikoita. Aikomu...