Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

pintahome

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 6.8.2013 klo:15:13
Haittaako ulkona säilytetyssä puutavarassa oleva pintahome?(esim. Väliseinätolpissa)

tomih Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 16 kplVirallinen vastaus
Yleensä kysymys on sinistymästä, jonka kasvu loppuu, kun puutavara kuivuu. Siitä ei ole haittaa rakenteille eikä levytyksen läpi tule homepölyä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / pintahome":
Jäsenen antama (20.8.2013 klo:7:48) kommentti

Sama ongelma osassa kipsilevyissä. Noin neljäsosa kastunut päällimmäisistä levyistä. Levyt ei ole pehmenneet, mutta pintahometta niissäkin.

Voiko levyt ottaa käyttöön? Onko home ongelmallisempi kartongissa/kipsissä?

Jäsenen antama (20.8.2013 klo:8:15) kommentti

Levyt pitäisi kumminkin mielestäni ennen käyttöä pestä jollakin myrkyllä! Jos hometta pitää saneerata jo rakennusvaiheessa, on jotakin pahasti vialla! Kun ei tuonkaan kalliimmasta materiaalista ole kyse, niin EN käyttäisi!

Jäsenen antama (20.8.2013 klo:8:57) kommentti

Täytynee siis leikata levystä homeinen viipale pois.

Jäsenen antama (20.8.2013 klo:9:09) kommentti

Mahdollisuushan se on sekin; jos ei ole kovin korkeita seiniä voi niitä pätkiäkin sitten järkevästi käyttää...; tai sitten värkätä vaakasaumojen kanssa; ihan vaan mikä oman pään mukaan järkevältä tuntuu?

Jäsenen antama (20.8.2013 klo:9:31) kommentti

Itse asiassa levyt on kattoon menossa. Ja ostan tarvittaessa sitten lisää.
Toki lisää saumojen määrää, mutta voi se olla vähän "härskiä" niitä sinne laittaa.

Jäsenen antama (20.8.2013 klo:9:49) kommentti

Tarkennan vielä sen verran, että levyissä on päästä 30cm hometta ja loppu levy on ok, ja siis sen ajttelin leikata pois. Eli jää vielä n. 230cm siistiä levyä jäljelle.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Pesuhuoneen home

Meillä on saunan pesutiloissa lattia ja seinät laatoitettu n. 10 vuotta sitten. Katossa on puupaneelia. Ilmanvaihtoventtiileinä näyttäisi olevan tulo, että poisto. Paneel...

räystään aluslaudoituksen home

Ostimme v 1999 rakennetun täystiilitalon 1/2002 ja myimme edelleen sen 4/2005. Raksystems teki kuntokartoituksen meidän ja ostajan yhdessä tilaamana ennen kauppaa 2005 ja...