Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

perustuksen korjaus?

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 13.4.2012 klo:23:57
kuvaa talosta lattiat on kylmät, perusta on 2 harkon korkuinen ja sitten on antura maanpinnan tasalla harkko on eristämätön ja hirren ja harkon välissä on vain bitumi välissä. voiko lisäeristeen voi vain laittaa ulkopuolelle et miten mistä eriste???Virallinen vastaus
Perustusta on vaikea korjata lämpimäksi. Ulkopuolelle voi asentaa esime...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / perustuksen korjaus?":
Jäsenen antama (15.4.2012 klo:20:23) kommentti

Matala perusta 2harkon korkuinen antura maanpinnan tasalla ylöpinta uppoaa maahan 100mm antura ja valettu laatta lattian alla , viime kesänä laitettu routaeristeet ja salaojat talon ympärille

Jäsenen antama (15.4.2012 klo:21:22) kommentti

Mitä siellä laatan alla ?

Parempi, jos laittaisit vaikka Rak.kuvan tuosta perustuksesta.

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:8:05) kommentti

Hyvä  kuva  tuo  on,  näyttää  ihan  punaiselta  hirsimökiltä?     

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:8:11) kommentti

Jyrsitään alimpaan hirteen n. 5 cm sokkelista ylöspäin vaakaan n. 3 cm syvä 2mm leveä kolo hieman alaviistoon. Siihen saadaan sopimaan n. 10 cm peltilippa ja lipan alle 7 cm villaeristys (koolaus painekyllästettyä puuta). Pintaan tulee kiviaineinen levy+ ohut liuskekiviverhous. Näyttää ulospäin hienolta luonnonkivisokkelilta.

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:15:29) kommentti

Valitettavasti halpakorjauksen ehdotus on "susi".

Näitä samantyypin sätöksiä on purettu ja todettu lahoiksi ja muurahaisten pesiksi...(Jopa alle 5-vuoden ikäisenä)!

Älä missään nimessä tee. Huom! "Painekyllästetty" puu lahoaa muutamassa vuodessa...

Jos eristät ulkopuolelta laita polyuretaanilevy ulkopintaan rosteripulteilla. Sitten kivilevy pintaan. Se on paljon varmenpi systeemi.

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:16:56) kommentti

Tuokin eo. on hieman vaarallinen, mutta parempi kuin Halvanhalpa. Nehän ovatkin aina täyssusia ja sieltä jostakin hyvin syvältä.Se olisi syytä tehdä yhteistoiminnassa sisältä ja ulkoa. Ei valitettavasti ole sisäpuolelta mitään tietoa, joten rakennekuvaa olisi hyvä saada tuosta sokkelista ja hieman siitä ylöspäin. Se selventäisi kummasti ongelmaa.

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:16:59) kommentti

Ups. No, laita sitten uretaanilevy. Vastaajakin suositteli kivivillaa. Luulisi tuuletusraon kera kestävän pitempään kuin 5 vuotta.

Tuossa Betonitohtorin korjauksessa on taas se virhe että puuttuu tuuletus sokkelin ja uretaanilevyn välistä. Siihen voisi panna väliin patolevyn niin tuulettuu sekin väli.

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:17:30) kommentti

Jo tulle taas halpoja neuvoja.Siihen lattian viileyteen / kylmyyteen voi muuten vaikuttaa muukin kuin vain tuo perustus ja sen eristys.Onko asiaa tutkittu tarkemmin, - ihan kokonaisuutena, huomioiden nuo muutkin vaihtoehdot ?

Jäsenen antama (16.4.2012 klo:20:54) kommentti

Mitään koolauksia ei ainakaan kannata alkaa virittelemään. uretaania ja kivilevyä kuten edellä mainitaan, eikä mitään tuuletusvälejä eristeen väliin tai jää hyöty aika kyseenalaiseksi. Perustuksien korjaamisessa, kuten monessa muussakin korjaushankkeessa joudutaan tekemään kompromisseja tai jättää korjaukset tekemättä, vanhasta ei saa uutta kuin purkamalla. Tuskin tuossa perustassa on kapillaarikatkokaan kunnossa.Ennen lisäeristyksiä kannattaa kumminkin tiivistää sisäpuolelta hirren ja perustuksen väli elastisella massalla (elementtikitti, tms) Jos sisällä on lautalattia tiivistä lattian reunat seiniin, tämä pitää myös mikrobit loitolla joita lattiarakenteessa saattaa hyvinkin olla, jos se on sitä mitä epäilisin.

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:18:16) kommentti

http://www.rakentaja.fi/indexfr.aspx?s=/vastauspalvelu/eristaminen/sokkelin_lisaeristys_31065.htm

Tässä aiemmin samasta asiasta: Rakentaja.fi - vastaaja on sitä mieltä että uretaani vaatii tuuletusraon betonia vasten.

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:18:41) kommentti

Voi yksinkertaisuutta. Kysyjällähän on juuri se ongelma - on tuuletusrako.

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:19:39) kommentti

Kyseenalaista korjaamista tuo jos korjaus luo homekasvustolle otolliset olosuhteet.

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:19:43) kommentti

Jos sokkeli halutaan lämpimäksi, on polyuretaani kiinnitetävä tiiviisti sokkelin ulkopintaan ja päälle sokkelilevy. Jos halutaan ilmarakoa niin se on laitettava sokkelilevyn ja uretaanin väliin, mutta se ei ole tarpeellista.
Jos ilmarako on sokkelin ja eriasteen välissä on sokkeli edelleen kylmä.

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:20:26) kommentti

"Sitten suunnittelija korjasi piirustuksen niin, että sokkelia vasten on patolevy ja sen päällä finfoam koko sokkelin alueella. "Niin mutta tuossa viittaamassani tapauksessa suunnittelija nimenomaan ehdottaa että sokkelia vasten on ensin patolevy (=samalla tuuletusväli) ja sitten vasta finnfoam, koska muuten on riskirakenne.

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:20:50) kommentti

Niinhän sitä suunnitellaan väärin. Minkäs sille mahtaa....

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:21:28) kommentti

Joo, ei se nyt aivan turha tuo halppiksen versiokaan ole. Saahan siinä taas urtsimyyjä hyvät rahat. Ostajan kannalta on valitettavaa, että urtsi ei juuri sokkelia tai mieltä lämmitä ja patolevynkin toiminta on vähän niin ja näin..

Jäsenen antama (18.4.2012 klo:21:55) kommentti

"Joo, ei se nyt aivan turha tuo halppiksen versiokaan ole"Kyseessä oli virallisen Rakentaja.fi -vastaajan versio, ei minun (tuo urtsi).Minun versioni oli hienoa luonnokivisokkelia muistuttava korjausehdotus, jossa olisi ollut villaeristys (kuten Rakentaja.fi -vastaajakin esitti tähän nyt kyseessä olevaan tapaukseen).