Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Peltivuoraus

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 1.7.2012 klo:21:57
Olen kiinnostunut talosta joka on rakennettu v.1951 ja se on peltivuorattu v. 2004. En tiedä mitä alla on, luultavasti vanha lautavuoraus. Lisäksi on laitettu patolevyt ja salaojat v. 2008. kellari tuntuu kostealle, siellä on ikkunat, sauna ja suihku, luultavasti ei ole tuuletettu esim.ikkunoista. Vintillä on huoneet ja huolettaa myös onko peltikaton alla tarpeeksi tilaa? Pohjavesi on alueella aika ylhäällä. Sadevesikaivoon, tai viereen on laitettu uppopumppu josta voi pumpata vettä? Onko tämä yhdelle naiselle liikaa? Mut kun marjametsät olisi lähellä, "kevennys". Kiitos vastauksesta.
Ps. eniten huolettaa peltivuoraus, kuulin että se tekee sähkövarausta (ukonilma). Entä kylmän ja lämpimän vaihtelut/kondensiovesi-kosteus? Entä onko siitä tutkittua tietoa ja kuinka kauan niitä on asennettu, miten aika vaikuttaa. Onko kuin peltipurkissa asuisi?
Virallinen vastaus
Talossa pitää suorittaa erittäin tarkka kuntotarkastus. Peltikuoren alla saattaa piillä ongelma, jos vanhan vuorilaudan ja pellin välissä ei ole tuuletusrakoa. Joissain tapauksissa profiilipellin muoto voi toimia tuuletusrakona, mutta se ei välttämättä ole riittävä. Toisinaan pellin alle on muodostunut lahoa. Peltiä on käytetty julkisivuissa ainakin yli 50 vuotta eikä tiedossani ole ongelmaa sähkövarauksen osalta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Peltivuoraus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

julkisivun maalaus

    miten pitäisi maalata ja minkälaisella maalilla. veljelläni on mökki kouvolassa jossa on pelti-    vuoraus ja peltivuorauksen päällä on jonkinlainen muovi pinnoite. o...

betonilaatan päälle tehty lattia

Moi. Ostimme omakotitalon anopilta. Talo on hirsirunkoinen, rakennusvuosi on 1939. Taloa on korjailtu 80 - luvula. Talossa on nykyään peltivuoraus. Kyselisin asiasta, jok...