Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

palojälki lautaparketissa

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 31.10.2012 klo:16:29
Hei!
Vaimo onnistui polttamaan lautaparkettiin hiusten kihartimella jäljen ja kun kohta hiottiin, on nyt kellertävässä lautaparketissa valkoinen kynän pituinen kirkkoveneen kuva, kuinka kohta tulisi korjata? Tuntuu jotenkin älyttömältä jos koko lattia pitäisi hioa tai purkaa ja vaihtaa tuon pienen alueen takia parkettia. Lisäksi parketti on yhtenäistä eteisestä lähtien keittiön ja olohuoneen kanssa.
Löysin seuraavia tietoja kotikansiostamme koskien parkettia:
Tuotenimi ja väri
Kährs woodloc
Ve1: eurovaahtera gent
Ve2: Merban stockholm
Ve3: tammi contract

kyseiset merkinnät ei sano minulle mitään, onko kyseessä eri vaihtoehtoja joista omistaja on saanut valita mieleisensä parketin vai liittyvätkö kaikki nuo koodit meidän lautaparkettiin.

Kiitos jo etukäteen vinkeistä, ohessa kuva vauriokohdasta. lattia tehty 2006 ja sen jälkeen ei ole uudestaan lakattu kertakaan.
lautaparkettilautaparkettiVirallinen vastaus
Mainitsemasi kansion tuotteet ovat ilmeisesti olleet parkettivaihtoehtoja. Jälkiä ei varmaankaan ole vielä lakattu. Voit lakata ne ylitse ja ensimmäisen lakkauksen jälkeen katsot, miten puu käyttäytyy. Mielestäni lakkaa ei kannata sävyttää. puu on tummunut ajan myötä ja hiotut kohdat ovat vaaleita. Jälki voi tummua vähitellen lähelle muun lattian väriä, mutta kokonaan vaurio ei häviä. Uskallan todeta, että silmä tottuu tai sitten päälle pitää laittaa matto.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / palojälki lautaparketissa":
Jäsenen antama (3.11.2012 klo:10:30) kommentti

Kuvista päätellen kyseessä on kelluva lautaparketti, mikä on todennäköisesti lukkopontillinen ( 2006 - asennettu ). Jos vauriokohta ei ole aivan keskellä suurta huonetta, niin konstikos tuossa on irroittaa jalkalista ja purkaa lattia vauriokohtaan, mitata parketin paksuus ja palikoiden leveys ja hommata kaupasta vastaavaa tuotetta paketti, tehdä korjaus ja latoa vanhat eheät ja irroitetut palikat samassa järjestyksessä takaisin.Korjattu kohta on alkuun hieman tummempi, mutta n. parin vuoden kuluttua väri on jo tasoittunut.Jos itsellä on vähänkin kädentaitoja ja hieman huolellisuutta ei maallikoltakaan tommoseen korjaukseen pitäisi mennä puolta päivää enempää aikaa.

Jäsenen antama (3.11.2012 klo:11:35) kommentti

Sitä voisi ensin hieman sävyttää ihan tavallisilla vesiväreillä. Sitten lakka päälle ja kolmessa viikossa silmä tottuu mihin vaan.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

lautaparketti

2005 valmistunut rivitalo, lautaparketissa useampia kohtia missä parketti myötää 4 mm n. metrin matkalla. Miten asia tulkitaan SisäRYL-2000 mukaan, saako parketti antaa p...