Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

öljylämmityskattilan paine nousee...

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 24.10.2012 klo:22:04
Moi

Joskus aiemminkin kyselin samasta asiasta, muttei silloin ratkaisua löytynyt. Nyt taas syksyllä kun kiertovesipumpun laittoi käyntiin, alkoi lämmitysverkostossa ja kattilassa paine nousta. silloin kun pumppu ei ole päällä eli kesällä, paine ei nouse. käsittääkseni tämä sulkee pois käyttövesikierukan vuotamisen varaajan sisällä, koska silloin sitä tapahtuisi myös silloin kun pumppu ei ole käynnissä. onko mitään ajatusta mistä tämä voisi johtua? Nyt verkostosta joutuu laskemaan vettä pois lähestulkoon päivittäin.

kiitos.

Jari77 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Ilmeisesti olet vaihtanut nimimerkkiä mainitsemasi aikaisemman kysmyksen jälkeen, koska sitä ei arkistosta löydy. Kysymyksesi tarkoittaa sitä, että kiertovesipumpun päälle laittaminen lisää ve...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / öljylämmityskattilan paine nousee...":
Jäsenen antama (24.10.2012 klo:22:40) kommentti

Viime talvena oli sama ongelma ja kyllä se paine nousi aika pitkään. Jos täyttöventtiili päästää vettä järjestelmään, niin miksei se vuotaisi vaikkei pumppu ole päällä? onhan kaupungin vesijohtoverkossa suurempi paine?

Jäsenen antama (25.10.2012 klo:7:18) kommentti

Siis ainahan se paine siellä nousee mutta jos painevaraaja ei ole toimintakuntoinen niin sitten voit joutua laskemaan vettä pois järjestelmästä. En pidä mahdollisena sitä että sinne tulisi vain pumppu päällä lisää vettä järjestelmään.
Minkäväristä on pois tuleva vesi?
Mustaa vai ruskeaa?
Miten paljon paine nousee siellä?

Jäsenen antama (25.10.2012 klo:12:07) kommentti

No omasta mielestänikin vaikuttaa oudolta.
pois tuleva vesi on suhteellisen kirkasta, ensimmäisellä kerralla syksyllä kun päästi niin oli hetken mustaa.

No olen koittanut pitää painetta 1 barissa, mutta päivässä kahdessa se voi nousta 1,7 asti. Ja kun pumppu on pois päältä esimerkiksi kesällä, ei paine nouse yhtään.

Jari

Jäsenen antama (25.10.2012 klo:16:26) kommentti

http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF254     

Jäsenen antama (25.10.2012 klo:17:17) kommentti

Pari pientä kysymystä:

-Miten suuren vesimäärän joudut laskemaan pois, jotta paine laskisi mainitsemasi 0,7bar? (1,7-> 1 bar).

-Jos et vettä poista, tiedätkö paineen nousevan niin korkealle, että varoventtiili avautuu?

-Lämmitysjakson alkaessa paine on pienempi kuin sen loppuessa. Kuinka suuri tämä paine-ero on?

-Joudutko koskaan lisäämään vettä verkostoon?

Täysin selvää on, ettei järjestelmässä vesi itsekseen lisäänny ja pois laskettavan veden kirkkaus viittaa siihen, että verkostoon tulee jostakin "tuoretta" vettä. Sen lähteet ovat joko täyttöventtiili tai lämminvesikierukan vuoto. Enemmän mielikuvitusta vaativa vaihtoehto on,

että verkoston koeponnistuksessa tarvittu vesijohtoyhteys olisi edelleen paikallaan ja vuotaisi. Sekin tosin sitten kesät talvet.

Jatkuvasta veden vaihtumisesta aiheutuu laitteiston sisäpuolista ruostumista (syöpymistä), joten se olisi kyllä saatava loppumaan.

Jäsenen antama (25.10.2012 klo:21:22) kommentti

Heitän ihan hatusta vesimäärän nyt mutta 6-7 litraa lasken pois. kaksi talvea sitten varoventtiili avautui, muttei ole sen jälkeen enää avautunut. lämmitysjakson alun ja lopun välistä paine-eroa en tiedä.

kesän aikana paine tippuu pikkuhiljaa ja alkusyksystä kun laitan kierron päälle, joudun lisäämään verkostoon vettä.paisuntasäiliöräkin on tutkittu aina välillä mutta sen pitäisi toimia ihan hyvin. tosin sisällä ei ole typpeä vaan ilmaa.onko mahdollista että kierron ollessa päällä, se imisi jostain ilmaa? kun avaan venttiilin kattilan päältä sieltä tulee aina jonkun verran ilmaa, siis pitkin vuotta.

Jäsenen antama (25.10.2012 klo:22:56) kommentti

No eli sun paisunta-astia ei toimi oikein ja se vesihän tulee sun lisäämänä sinne

Onko paisunta-astia minkä kokoinen ja onko järjestelmän vesitilavuus kuinka paljon?

Älä laske vettä pois, varoventiili sen homman tekee silloin kun on sen aika.

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:0:39) kommentti

..."varoventiili sen homman tekee silloin kun on sen aika."Sikäli kun kyseinen osa on toimintakuntoinen.

Eli... - mitäs jos varoventtiili ei toimikkaan...?

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:6:49) kommentti

Tokihan sen toiminta testataas aina välillä ja ei se estä sitä että valvoo sitä painetta. päästää sit paineita pois itse jos paine rupeaa olemaan melkein 2kg jos se varo ei jostain syystä toimisikaan.

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:11:05) kommentti

Kokeilepa nyt niin, että lasket verkoston alimmaksi paineeksi n. 0.5 ... 0,6 bar. Se riittää hyvin tavallisen 1 1/2- kerroksisen talon tapauksessa. Sen jälkeen seurailet paineen vaihtelua ja veikkanpa, ettei paine enää nouse ainakaan yli 1,5 barin.

Päätelmäni on, että paisuntasäiliö on sinänsä ihan kunnossa, mutta sen paisuntatilavuus verkoston vesitilavuuteen nähden on hiukan pieni. Toisin sanoen pyrit käyttämään liian korkeaa painetta paisuntasäiliön kykyihin nähden.

Paisuntasäiliöön asetettua esipainetta en tietenkään tiedä, mutta mainitsemalleni alueelle se yleensä asetetaan.

Kokeile nyt ensin näillä, palataan asiaan jos tilanne ei korjaannu.

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:15:01) kommentti

Muistetaan sitte sekin että jos halutaan tarkastaa/asetella paisunnan esipainetta niin se pitäs tehdä paisari tyhjänä. kun on tyhjennetty se niin asetellaan/tarkastetaan paine ja taas "kytketään"(olis hyvä olla sulku paisuntaputkessa ja tyhjennyshana sulun ja paisunnanvälissä) takas lämmitysjärjestelmään. Sitten täyttöpuolellta nostetaan haluttu käyttöpaine, joka usein on tuo esipaine+0.2-0.3 bar lisää riippuen tietenki lämmitysjärjestelmän ylimmästä kohdasta.. Paisuntasäiliöissä on tietenki eroja mutta allekirjottaneen 120 Litran reflex paisunnassa on suositeltu minimipaine 1bar, jonka alle ei ohjekirjan mukaan kannata laittaa vaikka laskukaavat anto mulleki paljon pienempiä lukemia.. Tuo kannattaa tsekata jos jotain papruja kyseessä olevasta säiliöstä löytys vielä..

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:17:56) kommentti

Niin, siinä on se seuraava askel. Mainitsemissani rakennuksissa 1 bar esipaine vaan on tarpeettoman suuri rajoittaen paisunnan hyötytilavuutta.

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:21:05) kommentti

Totta on tuokin ja en kyllä itsekkään ihan tuohon 1bariin asti esipainetta jättäny vaan pudotin muistaakseni 0.8 ja käyttöpaine nyt inan yli 1bar. Ei paljoo painemittari heilu tuolla säädöllä vaikka suuriakin lämpötilamuutoksia varaajan eri osissa tapahtuu kun on yhdistelmänä uunikiertoo, aurinkoo ja sähköö. 1.5bar varo ei oo lauennu kertaakaan oikeesti. Uunipiirin täytössä laskin vähä turhan ronskilla käellä käyttöveen paineella putkistoo täyteen, varaajan ollessa jo täys niin tulipa testattua että toimii :D Muulon ei painemittari elä kun ehkä 0.1bar suuntaasa. Paisunta mitotettiin noiden suurien lämpövaihtelujen takia hieman normia isommaks niin siinäki varmaan syy miks on nuin stabiili paine kokoajan.Alkuperäsen ongelma kyllä minunki "korvaan" kuulostaa liika pieneltä paisunnalta..

Jäsenen antama (26.10.2012 klo:21:58) kommentti

Meillä on kaksi kerroksinen omakotitalo, ja siksi olen pitänyt tuota painetta 1barissa. Paisuntasäiliö kyllä nyt näillä puheilla kuulostaa alimitoitetulta. Laskin äsken paineen siihen 0,6-0,7bariin ja kokeilin että varoventtiili toimii. Heti ensimmäiseksi huomasin että pumppu alkoi pitämään lorisevaa ääntä. Eli onko verkostossa silloin liian vähän vettä?

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:0:20) kommentti

Minkä kokoinen paisunta on ja mikä on lämmitysjärjestelmän tilavuus noin suurinpiirtein jos ei mistään paperista löydy tarkasti?Jos oot jatkuvasti ottanu tuota vettä pois järjestelmästä ilman että lisäystarvetta myöhemmin olis tullu niin kunnolinen ilmauski vois olla poikaa tähän kohti enneku ruppee isompia johtopäätöksiä tekemään.. Onko kyseessä pattereillä lämpiivä vai vesikiertolattioilla oleva talo? Itse ilmaus on melko helppo tehhä kumpaanki. Pitäs vaan tietää miten se täyttö/tyhjennys/ilmaus on järjestetty tuohon. Paras olis jos sais rajoitetulla(täyttö sulkua maltillisesti käyttäen) käyttöveen paineella ajettua järjestelmää läpi kunnollisen tovin jos on epäilystä että ilmaa järjestelmässä on niin tulis se täyttöki varmisteltua samalla että on ok. ilmaushanasta(jos semmonen on) ajaa vaikka letkulla viemäriin tuon kierron ajan vettä. Pattereita jos on niin niissähän on ilmausruuvit jokaisessa, niin vois alkuun testata että mitä niistä tulee kun niitä hieman availee yksitellen..

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:9:13) kommentti

Kiitos vastauksista. Olen kaikki patterit ilmannut ja niistä ei tule ilmaa, vaan ihan vettä tasaisesti. Mutta olen pidempään jo ollut siinä uskossa että siellä on ilmaa eikä vesi kierrä kunnolla. Nyt kylmän yön jälkeen huomasin että koko verkosto oli melko viileä. Kävin pannuhuoneessa ja pumppu pulputti siellä vieläkin. Avoin suntin kokonaan ja kuulosti siltä kun vesi olisi suhauksittain hetken aikaa mennyt eteenpäin tai ainakin ne virtaavat äänet loppuivat. Ja verkosto tuli ihan kuumaksi kun suntti oli kokonaan auki.Paisuntasäiliöräkin on silmämääräišesti arvioiden jotain 50l luokkaa ja lämmitys järjestelmän tilavuutta en osaa kyllä arvioida. Kuusi patteria talosta löytyy, pannuhuone on autotallissa kymmenen metrin päässä päärakennuksesta ja tosiaan kahdessa kerroksessa 125 asuinneliön vanha puinen omakotitalo.Mulla on pannun päällä varoventtilin jälkeen mitä luulisin ilmaushanaksi. Eli ymmärränkö ajatuksen oikein että päästän kokoamaan vettä verkostoon ja tuosta ilmaushanasta päästän samalla koko ajan vettä viemäriin kunnes ei tule enää mitään ilman pärskähdyksiä? Onko suntti tällöin auki vai kiinni ja onko pumppu päällä?

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:9:22) kommentti

Pumput pitää yleensä ääntä jos painetta ei ole tarpeaksi, toki ilmaakin sinne silloin "kehittyy".

Painetta vain reilust järjestelmään ja sitten kunnolla kuumaksi niin että vettä tulee varoventiilistä ylitse. sitten kun järjestelmä jäähtyy niin paine putoaa, jos putoaa liian ales niin sitten paisuntasäiliö ei toimi oikein tai on väärän kokoinen.

Minimi paine mikä siihen mittariin tulee pitäisi olla korkeus ero ylimmän lämmitysjärjestelmän osan ja painemittarin korkeuden mukaan tarpeeksi iso.

Esim Pannu alakerrassa ja painemittari siinä. kaksikerrosta ja ylin patteri 7metriä painemittarista. Painetta pitää aina kylmänäkin olla silloin vähintään 0.7bar jotta yläpatteriin ei tule alipainetta. Minimi paine saisi olla 0.7+ 0.2bar (tuo 0.2 bar voisi olla turvamarginaali)

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:10:37) kommentti

Kun vettä lisätään verkostoon, sen mukana tulee myös "ilmaa". Kylmään veteen liukenee ilmakehän kaasuja sen lämpötilan määräämissä rajoissa. Lämpötilan noustessa veden liuotuskyky pienenee ja kaasut erottuvat. Runsaan vedenlisäyksen jälkeen edessä on ilmaamisen tarve.

Putkisto autotallista asuinrakennukseen kulkee varmaankin maanalaisessa kanavassa. Silloin verkostoon muodostuu kaksi "ylintä" kohtaa, toinen pannuhuoneeseen putkien painuessa sinne putkikanavaan, toinen tietenkin rakennuksen ylimpiin pattereihin. (Toivottavasti ei ole muita "yläpusseja") Niihin ilma kertyy ja kummatkin on ilmattava. Etenkin putkeen muodostuva ilmapussi jarruttaa virtausta voimakkaammin, koska vedelle jää vähemmän putken poikkipintaa virratakseen.

Jos korkeuksien vuoksi joudut pitämään korkeahkoa painetta verkostossa, on joko hankittava uusi suurempi paisunta-astia tai vanhan rinnalle asennettava toinen täydentämään puuttuvaa tilavuutta. Voit tietenkin mitata tai arvioida korkeuseron pannuhuoneen lattiasta ylimpään verkoston kohtaan. Tuskimpa se ylittää 4m.

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:11:06) kommentti

Korkeusero kyllä ylittää neljä metriä, mutta varmaan siinä viidessä metrissä mennään. Talo on hieman korkeammalla kun autotalli. Saanko tuon pumpun pulputuksen pois lisäämällä painetta? Jos laitan veden kiertämään oikein lämpimänä jotta saan kaasut pois niin varmaan pattereita termostaatit pois siksi aikaa. Kun ilmaan patterit täytyy pumppu sammuttaa, eikö?

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:13:50) kommentti

Patterit ilmattu, ei tule ilmaa. Verkostopaine 0,7 Bar ja paisunta-astialla 1bar. Pumppu porisee vieläkin. Sain sen hetken hiljaiseksi kun otin sen pois päältä ja laitoin päälle. Mutta nyt taas porisee. Kun pumpun nopeutta vaihtelee, reagoi pannu siten että välillä kuuluu ikään kuin ilmakupla irtoaisi pannun pohjasta ja nousee ylös (mielikuva, en tiedä missä oikeasti kupla on) ja kun pannun päältä ilmaushanaa avaa niin tulee pieni määrä ilmaa ulos. Pumpun porina on ihan uusi asia. Sitä ei ole ennen tapahtunut.

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:15:53) kommentti

Noilla paineilla pumpun kavitoinnista ei voi olla kysymys, joten ilma siellä todennäköisimmin ääntä aiheuttaa.

Onko pumppu esim. kattilan päällä tai muuten korkealla siten, että putket lähtevät siitä alaspäin? Jos on ja vaikka muutenkin voit kokeilla seuraavaa: Mootorin kuori nykypumpuissa on yhteydessä verkoston vesitilaan eli täynnä patteriverkon vettä. Moottorin perässä on ruuvi, jonka avaamalla pääsee käsiksi mm. akselin päähän ja voi ruuvimeisselillä pyöritellä jumiutunutta pumppua, jos se ei tahdo seisonnan jälkeen käynnistyä. Pysäytä pumppu ja avaa varovasti ko. ruuvi. Sieltä valuu vettä ja sen mukana ilma voi poistua. Jos moottorin pää osoittaa ylöspäin, ilma poistuu varmimmin, jos vaakasuoraan niin epävarmemmin ja jos alaspäin ei kannata yrittää. Seuraava temppu sitten on raottaa pumpun painepuolen liitintä, mutta sen antaisin putkimiehen tehtäväksi.

Sittempä neuvot alkavat minulta loppua.

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:15:59) kommentti

Pumpulta ilmaaminen on sitten ihan vääräpaikka ilmata

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:20:05) kommentti

Mitä haittaa tuosta pumpun kautta ilmaamisessa on? Meillä on juurikin vaakasuorassa tuo pumppu.

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:20:35) kommentti

Ei mitään, mutta jos liittimiä pitää aukoa, anna putkimiehen tehdä se ettet saa pumppuun enemmän ilmaa.

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:20:43) kommentti

No ylimmästä kohdasta pitää ilmat laskea pois. tietysti jos joku pöllö on asentanut pumpun ylimmäiseksi osaksi ja siinä ei ole ilmauspaikkaa vieressä niin sitten..

Sammuta pumppu ja ilmaa normaaleista ilmausventtiileistä

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:20:46) kommentti

Pumppu on kattilan yläosan ja suntin kanssa samalla korkeudella, mutta ei verkoston korkeimmalla kohdalla. Ja vieressä on automaattinen ilmanpoistin.

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:20:49) kommentti

Pumpun äänet alkoivat kun laskin verkoston paineen. Eli voiko kyseessä kuitenkin olla kavitaatio vaikka paineet näyttäisivät olevan hyviä?

Jäsenen antama (27.10.2012 klo:21:38) kommentti

Paa painetta vaan lisää. Liika tulee automaattisesti pois ylipaineventiilistä.

Jäsenen antama (28.10.2012 klo:10:14) kommentti

Näinollen samaa mieltä. Lisää painetta ja anna varoventtiilin varjella, ettei paine liiaksi kasva. Älä laske itse vettä pois. Jos veden ollessa viileimmillään paine menee alle n.0,7bar on syytä hankkia vanhan rinnalle toinen säiliö tai hankkia kokonaan uusi suurempi.

Tulipa vielä mieleen, että pumpuissa usein on valittavissa useampia (yleensä 3) kieroslukuja. Jos se nyt pyörii suurimmalla, voit kokeilla seuraavaa alempaa kierroslukua. Jos tämä mahdollisuus on, valintakytkin löytyy moottorin kyljestä. Itselläni pumppu pyörii alimmilla kierroksilla mikä meillä riittää hyvin.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

paineennousu

60 luvun talo pattereilla oleva vesikeskuslämmitys,iso vesisäiliö josta käyttövesi,mistä johtuu että paine nousee,0,5bar pitäisi olla nousee yli ja sitte vuotaa lattiall...

Vesikiertoinen keskuslämmitys

Kattilahuoneessa on kolme lämpömittaria (yksi niistä on varaajassa).Löytyy myös varoventtiili sekä kalvopaisuntasäiliön painemittari.Patteritkin on ilmattu säännöllisesti...

pannuhuoneen paine ongelma

Kysymyksessä on yksikerroksinen omakotitalo.Lämmönlähteenä on 1500l yösähköllä toimiva vesivaraaja.Miten suuri saa paineen vaihtelu olla vai voiko vika olla paineentasaus...

Paine nousee kattilassa

Talossamme on -90 luvun alussa laitetu öljylämmityskattila ja vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä 50-luvulta. Nyt on järjestelmässä kummallinen vika, paine nousee ja vettä...

Patterin kylmyys

Tämä sama asia on tullut eriyhteyksissä esille jo aiemmin, mutta ei vielä minulle selvinnyt. Asun kolmikerroksisessa rintamamiestalossa, öljylämmitys ja vesikiertoiset lä...

Yhdistetyssä öljy-/puulämmityksessä paine nousee nopeasti

Olen tänä talvena pitkästä aikaa lämmittänyt klapeilla puukattilassa joka on yhdistetty talon lämpöpatterijärjestelmään 1050 litran ns lämpöakulla. Öljyllä lämmittäessä (...

Polttimen säätö

Mitkä ovat omakotitalossa öljylämmityskattilan palokaasujen ohjearvopitoisuudet parhaalla hyötysuhteella? (CO2 O2 ...)...

painemittari ja paisuntasäiliö

talossamme on puukeskuslämmitys,1200l varaaja ja 2kpl paisuntasäiliöitä.Varaaja,pannu ja toinen paisuntasäiliö ovat melko uusia (vm.2001).Ongelmana on että pattereista lä...

TOIMIIKO PAINEENALENNUSVENTTIILI OIKEIN

Kiinteistöni liitettiin kunnalliseen viemäriverkkoon (vesi+viemäröinti).Alueen korkeuserojen vuoksi meillä on runkolinjan paine n.5-6bar, tätä varten meille asennettiin  ...

patterit ei toimi

ongelma 2 krs talossa on ollut pari talvea seuraava,yläkerta joka on naapurin puoli patterit lämpenee talvisin (kuulemma) normaalisti,mutta meidän alakerran patterit eivä...

Viereisestä lattiakaivosta nousee vesi lattialle

Saunan ja pesuhuoneen lattiakaivot ovat vierekkäin. Vesi menee saunaan menevän liittymän ohi suodatuskentän kaivoon. Saunan lattialle nousee joskus vettä lattiakaivosta....

öljylämmitys PI-kaavio

Löytyykö jostain oljykattilan PI-kaavio josta selviää toimtaperiaate. Ongelmani on seuraava patteri piirin paine nousee 3vrk kuluessa 0,5bar:sta 2,5 bar. Jossain on vuoto...

Käyttöveden takaisku

Rintamamiestalooni vaihdettiin uusi vesimittari ja samassa yhteydessä jatkoin sitä jakotukilla. Tämän jälkeen huomasin että varo venttiili tiputtaa. Laitoin painemittarin...

Kalvopaisuntasäiliön koko.

Asun -75 rakennetussa yksitasoisessa talossa. Öljykattila on alkuperäinen ja vaihdan sen kun budjetti antaa periksi. Kattila paukahtelee kun poltin on käynnissä, ja sill...

paineongelma

Morjes. Olemme ostaneet vanhan 2,5 kerroksisen omakotitalon jossa on öljylämmitys. Kattila uusittu 1997 ja poltin 2000. Paine vaihtelee 0,5 bar, eli laskee polttimen lopu...

Verkoston paine

Moi,Onko normaalia kun patteriverkoston paine on pudonnut 1.0 barista 0.7 bariin viikon aikana vai voiko kyseessä olla vuoto? Putkifirma sääteli paineen 1.0 viikko sitten...

Miksi yläkerran lattia lämpenee kellarikerrosta huonommin?

Vuonna -99 valmistuneessa rinnetalossamme oli reilut kymmenen vuotta kahden kuution massavaraajalla toteutettu vesikiertoinen lattialämmitys. Siinä oli reilun kokoinen, o...

Lämmityskattilan vaihto

Saako öljylämmityskattilan vaihtaa itse. Vanhasta kattilasta siis siirrettäisiin ajanmukaiset oheislaitteet uuteen. Sähköasennukset tekisi oikeudet omaava ja öljynpolttim...

Vesikeskuslämmityksen paine katoaa

Hei,minulla on vesikeskuslämmitys(varaava yösähkö) Paine on nollassa,mutta nousee kun vastukset alkavatlämmittää kattilaa täydellä teholla eli veden lämpötila on pudonnu...

Patteriverkon paine

Juuri kun öljypoltin sammuu, patteriverkon paine näyttää n1bar painetta. Pikkuhiljaa paine putoaa kunnes mittari näyttää 0:aa. Taas kun poltin alkaa käydä, paine kohoaa j...

lattialämmitysputkiston painevaihtelu

HeiAsennusliike asensi maalämpölämmityksen uuteen omakotitaloon. Lattiaputkiston kalvopaisuntasäiliön päällä on painemittari. Kompressorin ollessa pysäksissä laskee pai...

paine ei pysy kattilassa.

lämmityskattila vuosmallia 85 oleva hogfors.kattilan päällä o itsetekoinen avopaisunta säiliö tai ainakin oletan sen olevan avopaisunta säiliön.polttimen ollessa päällä p...

Paineen häviäminen

Rintamamiestalossa on öljylämmitys ja vesikiertoinen patteriverkosto. Kevätsiivouksen yhteydessä huomasin, että lämmityskattilan paine näyttää lähes nollaa. Polttimen käy...

Veden paineen vaikutus virtaukseen?

Miten veden paine vaikuttaa virtaukseen? Esimerkiksi jos putken halkaisija 110mm ja virtaus on 1m/s ja se lasketaan r²*π*virtaus = 55mm²*π*1000mm on 9,50 litraa...

Keittiöhanan huono paine

Elikkä misthän voisi johtua, että hanassa on kylmällä vedellä  selvästi huonompi paine. Vanhalla hanalla paine oli ihan surkea, mutta kun vaihettiin uusi hana paine vähän...