Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Öljylämmitys vai ?

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 1.5.2005 klo:10:13
Suunnitteilla kattilan vaihto. Talo rakennettu -63 asuinneliöitä n. 170 on 1 1/2 kerroksinen. Kellarissa n.30 neliötä tilaa joka pitäisi pitää myös n.10 asteen lämpöisenä. Onko kalliolämpöpumppu poissuljettu vaihtoehto kun talossa on vesikiertoinen patterilämmitys?. Maalämpöputkisto ei ole mahdollinen tontin koon/ kallioisuuden takia. Nykyinen kattila on yli 20 vuotias puu/öljykattila ilman varaajaa, lämmitetty viimevuodet vain öljyllä, kattilan puupuolen työlään käytön takia.Kulutus öljyllä ollut n. 3500l/ vuosi. Minkälaisia kokemuksia on ns. aurinkoöljylämmityksestä lähinnä koskien auringon prosentuaalista osuutta lämmityskuluista? investointikustannus vaikuttaa suurelta. Yhtenä vaihtoehtona olen harkinnut puu/öljykattilaa jossa iso vesitila esim. Arimax 520 plus jonka oma vesitilavuus 365 l. Puuta on saatavilla omasta takaa. Puuta olisi tarkoitus polttaa lähinnä kesäisin lämpimän veden tuottoon ja keväisin / syksyisin myös lämmitykseen. Pääasiallinen lämmöntuotto tapahtuisi edelleen öljyllä. Puuvaihtoehto olisi myös jonkinlaisena turvana jos öljyn hinta alkaa ryöstäytymään käsistä. Vai valitsenko edullisimman investoinnin eli pelkän öljykattilan? t.keku

keke
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Tuossa öljynkulutuksessa on melkoinen osa huonoa hyötysuhdetta. Jatkoa ajatellen sinun pitää päättää, lämmitätkö todella puulla keväästä syksyyn, ja lämmitätkö vielä kymmenen vuoden kuluttua. Jos yhtään emmit, niin osta pelkkä öljykattila. Uskoisin, että öljyn kulutus putoaa alle 3 000 litran. Tietenkin maalämpö on yksi ratkaisu, eikä sen asentamiselle ole esteitä. Sitä harkitessasi kannattaa miettiä, tuleeko edullisemmaksi lisätä lämmöneristettä katolle. Maalämmön kanssa kilpailee aurinkolämpö.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Öljylämmitys vai ?":