Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Missä vaiheissa tehdään vesi- ja viemärityö korjaukset?

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 19.7.2004 klo:0:21
Vesi- ja viemäröinti peruskorjaus rintamamiestaloon Kysymyksessä on 1½ kerroksisen ns. rintamamiestalon peruskorjaus. Yläkerrassa keittiön korjaus ja wc:n korjaaminen sekä vesi- ja viemäriputkien uusiminen. Asuttavan kerroksen keittiön ja wc/suihkutilan korjaus sekä vesi- ja viemäriputkien uusiminen. Alustassa välipohjan korjaus ja lämminvesivaraajan uusiminen sekä pesukoneen sijainti. Lisänä pitää huomioida vanhojen rautaputkien uusiminen vesimittarista alkaen asunrakennuksessa ja talousrakennukseen, jossa on sauna. Sekä myös viemäriputkien ja saostuskaivon sekä likakaivon uusimiset, koska ne ovat vanhoja sementtisiä. Peruskorjauksessa n. 10 vuotta sitten tehtiin ikkunoiden ja lämmöneristys korjaus. Lainan myöntäjä tarkisti ja valvoi, jotta työ tuli tehdyksi. Talomme lämmityksessä käytetään puuta ja sähköä. Ulkovuorta korjatessa säilytettiin ne "vanhat" ilmastointi reiät sekä lisäsimme niitä tarpeellisiin paikkoihin ja olemme ne hyväksi havainneet. Eli vanha malli, mutta käytettiin nykyaikaista tekniikkaa ja tietoa hyödyksi. Kaupunki tekee asuin alueellamme ison korjauksen, jossa uudet vesi- ja viemäröinti putket, hulevesikaivot tulee tonteille, sadevesien viemäröinti omilla tonteilla (poistetaan avo-ojat kadunvarrelta) sekä sähköpylväiden uusiminen. Olisin kiinnostunut mitä ja missä vaiheissa olisi hyvä tehdä, koska talomme on "ryhdissään oleva" ja ns. terve. Perusasiat asumisessa pitää huomioida, kuten ruuanlaitto, pyykinpesu, wc:n tarpeellisuus ovat välttämättömyys ja tietysti puhtaus (saunassa käynti pesulla) pitää toimia. Kuka suunnittelee meidän tämän peruskorjauksen osan ja valvoo työn? Kuinka arvokas remonttimme noin arviolta tulee olemaan; jos tähän liitetään keittiökaapistojen uusimiset?
Virallinen vastaus
Katso kotisivumme Palveluhakemistosta LVI-suunnittelijat oman maakuntasi alueelta. Uskoisin niistä löytyvän hyvän suunnittelijan. Olisi hyvä, jos löytäisit vanhat putkikuvat. Niiden perusteella saisi melkoisesti lisätietoa. suunnittelija osaa katsoa, missä järjestyksessä työt kannattaa teettää, jotta talo säilyy koko ajan asuttavana. Varmasti tulee sellainen päivän kahden vaihe, jolloin viemäriä ei voi käyttää. Sisätyöt kannattaa mielestäni teettää ennen kunnan tekemää saneerausta. Kaikki on sitten kunnossa, ja liitettävissä uuteen kunnan järjestelmään. Työ kannattaa teettää urakoitsijalla. suunnittelija tekee niin hyvät kuvat, että niiden perusteella voi pyyttää urakkatarjoukset. Putkiurakoitsija toimii KVV-vastaavana työnjohtajana, ja suunnittelija toimii valvojana. Kustannuksia en uskalla arvioida. Varmaan tuo summa noin isosta työstä asettuu johonkin 10 - 20 000 euron väliin. Kunnaltakin varmaan tulee joku pieni lasku, ja talojohdot pitää uusia kadulle asti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Missä vaiheissa tehdään vesi- ja viemärityö korjaukset?":