Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Minne keskuspölynimuri kannattaa asentaa??

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 9.10.2004 klo:12:39
Olemme isännän kanssa väiteleet nyt tarpeeksi KPimurin asennuspaikasta ja vihdoin älysin turvautua viisaampiin! Eli MINNE KANNATTAA KPimuri sijoittaa? Ehdotuspaikkoja on ollut nyt käyttöullakolle rakennettava koppi, khh komero, vaatehuone ja kuistille rakennettava koppi. Mielestäni KPimurin huolto ja puhdistus pitäisi olla helppoa ja turvallista.. Miten paloturvallisuusasiat eri paikoissa? Huhuja on liikkunut, että jos komeroon sijoittaa KPimurin, saa moottoria olla ylikuumenemisen vuoksi olla vaihtamassa erittäin usein. LVI-asentajamme suositteli käyttöullakkoa ko. syystä. Vaatehuoneeseen ei toivoisi yhtään enempiä pölyjä (eikös KPimurikin kuitenkin sitä päästä ilmaan?), khh on pieni muutenkin ja kaappitilaa vähän.. Kuistilla taasen talvipakkasilla huoltohommat... HRRR!! Käyttöullakolle se kipuaminen mietityttää.. Onko siis olemassa selkeää, käytänöllistä, helppoa, huomaamatonta ja paloturvallista paikkaa sijoittaa KPimuri?! Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoituspaikassa ja kuinka todellakin huolehtia sekä huollettavuus että paloturvallisuusasiat? Kiitos vastauksesta!
Virallinen vastaus
Jos et ole vielä lukenut kotisivultamme imuriasiaa, ohessa on niihin linkki. Siellä on myös sijoitusehdotuksia. Puzerin Eva ei kovin paljoa tilaa tarvitse. Palovaaraa tuossa ei ole. Jos kuisti on talvella pakkasella, en suosittele konetta sinne. Jos tila on plussalla, kone kannattaa sijoittaa sinne ilman koppia. Ullakko on huollon kannalta huonoin paikka. Suosittelen kuitenkin KHH:ta. Konetta ei tarvitse laittaa komeroon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Minne keskuspölynimuri kannattaa asentaa??":