Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liimahirren höyrynläpäisevyys

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 15.9.2013 klo:13:42
Kysymys.
On kyseenalaistettu liimahirsitalojen hengittävyys, väitetään että talot on pulloja, pahenpiä kuin nykyiset pullotalot, liimakerrokset kuulema muodostavat moninkertaisen höyrysulun ja talot ei hengitä, niin kuin on annettu ymmärtää , ja toinen kysymys kuluu että joissakin tillanteissa voi tulla terveysongelmia liimojen kaasujen vallatessa sisäilman.. Onko tutkittua tietoa kyseisistä väittämistä. Olen pitkällä neuvotteluissa ko. talon hankinnassa. Onko periteinen hirsitalo ainoa oikea.

Väinö K.

set5511
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Puun liimauksessa käytettävän liiman vahvuus on erittäin pieni eikä se muodosta rakenteen väliin höyrysulkua. Liimoista ei myöskään irtoa mitään haitallista ainetta sisäilmaan. Hirren valmistajat vastaavat hirsirakenteen terveellisyydestä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Liimahirren höyrynläpäisevyys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Liimahirren hengittävyys

LIIMAHIRSIMikä on liimahirren "hengittävyys"? Hirressä voi olla kolmekin kertamuoviliimalla tehtyä saumaa pystysuorassa, jolloin sen on mielestäni mahdotonta läpäistä ilm...

Lisäeristyssuunnitelmat

Kyseessä -72 rakennettu talo, jonka peruskorjausta ollaan aloittelemassa. Seinien rakenne tällä hetkellä: ulkoverhous, bitumipaperi, vinolaudoitus, villa 100mm, paperi, h...