Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattialämmitys vanhaan taloon

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 18.5.2004 klo:11:08
Haluaisimme remontin yhteydessä laittaa kerrostaloasuntoon lattioille klinkkeriä. Jottei lattia tuntuisi kylmältä tämä kuitenkin edellyttää lattialämmityksen. talo kun on muuten kiertovesilämmitteinen. Voiko lattiaan asentaa vesikierteisen lattialämmityksen joka jotenkin kytkettäisiin samaan vesikiertoon, vai tuleeko kyseeseen ainoastaan sähköinen lattialämmitys? Lämmityskulut lasketaan taloyhtiössä neliöiden mukaan, joten sähköisen lattialämmityksen tuomaa lisää sähkökulutukseen ei pysty kompensoimaan vähentämällä tavallisten pattereiden tehoa, vai...?

Bygge
Kysymyksiä: 8 kplVirallinen vastaus
Ajatuksesi kompensaatiosta on oikea. Sähkövastusten asentaminen saattaa aiheuttaa kaapelointikustannuksia myös taloyhtiölle, ja yhtiö voi tasapuolisuuteen vedoten kieltää sähkön käytön. Jos kaikki osakkaat tekisivät samoin, uusi talokaapelointi tulisi ilman muuta tehtäväksi. Siksi tuo voidaan kieltää. Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus on helpompi hallinnollisesti. Lämmitys voidaan ottaa patterilämmityksestä oikealla tekniikalla. Tähänkin pitää saada taloyhtiön lupa. Muuten asennus on helppoa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Lattialämmitys vanhaan taloon":