Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kylpyhuoneen remontin kustannusvastuu

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 25.2.2005 klo:0:51
Ostin viimevuoden puolella 1970-luvun alussa valmistuneen kerrostalohuoneiston. Kylpyhuoneessa ei ollut vesieristyksiä ja seinälaatat olivat irtoilleet Siporex-seinän elämisestä johtuen. Tarkoitus oli uusia laatoitus. Laatoittaja kävi paikanpäällä katsomassa ja kehoitti tarkistuttamaan ammeen poistoputken liitoksen lattiakaivoon kosteusvaurioiden varalta. Kysellessäni isännöitsijältä kuinka tulisi edetä, hän vapaaehtoisesti tarjoutui paikalle tilannetta katsomaan. Jälkeenpäin sain lausunnon ainoastaan koskien seinien halkeilua ja siihen liittyviä suosituksia (jota en ollut pyytänyt), alkuperäisestä asiasta ei lausunnossa mainittu mitään. Kaiken lisäksi isännöinti laskuttaa käyntikerroista, joita tulee olemaan ainankin yksi lisää. Laatoituksen yhteydessä vesieristys uusitaan joka tapauksessa. Olisin halunnut tietää, osallistuuko talonyhtiö näihin kustannuksiin millään tapaa? Alunperinhän tuota vesieristystä ei edes ollut. Entä näiden käyntien laskutus. Ainankaan alkuperäiseen kysymykseeni mahdollisesta kosteusvauriosta en ole saanut vastausta, siitä syystä tuntuu hieman hullunkuriselta maksaa.
Virallinen vastaus
Ensimmäiseksi pitää käydä kaikki taloyhtiön ja hallituksen kokousten pöytäkirjat läpi. Varmasti joku muukin on omaehtoisesti korjannut kylpyhuoneen. Jos taloyhtiössä on otettu käytännöksi se, että joka...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Kylpyhuoneen remontin kustannusvastuu":