Jäsenen Heikki79 antama (11.8.2012 klo:22:22) kommentti Katossa ei ollut maalipintaa vaan lakkaus. Hioin kevyesti ja vetäsin siihen päälle tuon maalin. Läikät lähtevät pois kevyesti pyyhkimällä eli liekkö sitten jotain pihka tms. Kattohan on ihan kostea kun kylppäriä käytetään!
Jäsenen ruosu antama (12.8.2012 klo:10:07) kommentti "Kattohan on ihan kostea kun kylppäriä käytetään!" Ei johdu pohjakäsittelystä! Olisin melkein täysin varma että hometta se on! Äkkiä toimenpiteisiin ilmastoinnin parantamiseksi, ja homeen saneeramiseksi! Ei vaikuta terveelliseltä ollenkaan! Pihka ei lähde "kevyesti pyyhkimällä"! Vaatii mielestäni pikaista tutkimusta!
Jäsenen Heikki79 antama (12.8.2012 klo:12:53) kommentti Eikö muka kattoon tiivisty höyryä kun suihkussa ja saunassaa käydään? Kyseessä on huippuimurilla varustettu rivitaloasunto ja tuuletan esimerkiksi ikkunana avulla huippuimurin ollessa täysillä. Peilikin menee huuruttomaksi noin 15 minuutissa. Miten sitä voi enää parantaa? Siis ilmanvaihtoa? Kosteudella tarkoitan, että katossa on vesipisaroita käyön jälkeen jotka haihtuvat tuuletuksen myötä siis pois.
Jäsenen Heikki79 antama (12.8.2012 klo:13:13) kommentti Pitää tarkentaa vielä likaa: elikkä katossa oli paikoittain sellasia vaalean ruskeita, hiukan punertavia kohtia elikkä ei mitään pisteitä tai muutakaan voimakkaita kohtia. Harmi kun en ottanut kuvaa Kyseessä EI OLLU tämän kaltaista http://imageshack.us/photo/my-images/694/imageyni.jpg/ tai tällästä http://imageshack.us/photo/my-images/718/imagegiv.jpg/ Väri oli erittäin mieto eikä noin jyrkkä mitä tuossa. Otin kuvan eräästä blogista ja väriltäni mielellään tuon kaltaista mutta voimakkuudeltaan paljon miedompi ja laajemmalta alueelta värjääntynyt eli ei tommosia voimakkaita pisteitä. http://1.bp.blogspot.com/_gnFioBJ7c1I/TMQPVQLV88I/AAAAAAAAB-4/b9lND1tBbrM/s1600/tervaa.png
Jäsenen ruosu antama (12.8.2012 klo:13:14) kommentti Siis on mielestäsi täysin "normaalia" että kylppärin katosta tippuu vesi niskaan käytön jälkeen? Kyllä tuossa jonkunlaisia parannuksia ehkä tarvittaisiin!
Jäsenen Heikki79 antama (12.8.2012 klo:16:11) kommentti Kuka tässä on puhunut että vesi valuu katosta niskaan? Kosteus tiivistyy samalla lailla kuin peilin pintaan eli kosteutta on pinnalla. Moni ei kosteutta edes huomaa mutta itse tarkistin kun tarkkailin tilannetta. Jos peilin pinnalle muodostuu kosteutta, miksei kattoon? En kyllä keksi oikeastaan mitään konstia saada kylppäriä kuivemmaksi käytön aikana. Kylppärin koko on 3,5m2, joten pitäisi älytön poistoimuri olla, että säilyisi kuivana saunomisen ja useamman suihkuttelijan aikana. Kosteata ilmaa kun syntyy aika iso määrä... Mitäs muut on mieltä? Onko tälläinen normaalia vai epänormaalia. Lueskelin netistä juttuja ja muutamien asunonvuokraajien sivuilta luin, että katossa olevat "hometahrat" ovat monesti tiivistyneen kosteuden aiheuttamia likatahroja jotka lähtee pyyhkimällä pois. Tottakai seurailen tilannetta, mutta en vielä kyllä homeeksi lähtisi luokittelemaan, varsinkaan kun Ruosu ei ole edes kuvaa nähnyt.
Jäsenen ruosu antama (12.8.2012 klo:21:59) kommentti Siis toistan että jonkunlaisia parannuksia tarvitaan jos tuossa komerossa kylpee ja suihkuttelee "useita henkilöitä"?? Viidakon tunnelmaa? Ja tuo superlateksi on "muistaakseni" aivan väärä väri tuohon paikkaan! Muuta en sano, sanokoon muut!
Jäsenen J312410913 antama (20.8.2012 klo:12:25) kommentti No jos katto on maalattu, niin se tarkoittaa etä se on lähes vesitiivis, j ase taas tarkoittaa että siihen tiivistyy vesihöyry näkyvään muotoon, eli pisaroina tai sumuna. ihan sama vesihän se on olemassa silloinkin kun katto on maalaamaton puupaneeli esm. mutta siinä ei tapahdu tiivistymistä eli vesi ei näy, vaan on imeytyneenä puun pintaan. ok. ja kun se tiivistyy maalin pintaan, siihen tulee jotain epäpuhtauksia joko maalin alta joiltain kohdin jossa maali ei täysin tiivistä pintaa tai sitten pesusineista ja muusta ilmassa olevasta pölystä. ongelma on se, että pesutila on pieni siihen vesihöyryn määrään nä''hden, ja siksi tuollaista tapahtuu. ilmanvaihdon ollessa päällä, homma kuivuu itsekseen pienessä ajassa. ja tottakai sama vesihöyry tiivistyy joka paikkaankin, mutta kattohan on se johon lä''mpimin ilma nousee ja tiivistyskin tulee esille enimmin.
Lisää kommentti*