Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Korjausvastuukysymys

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 18.9.2012 klo:9:44
50 vuotta vanhassa kerrostalossa (Revellin taloja Tapiolassa) tehtiin täydellinen putkiremontti 2 vuotta sitten ja uusittiin myös kylpyhuoneet ym. Samassa yhteydessä osakas teetätti huoneiston kattojen ja seinien pintamaalukset. Tässä yhteydessä remontin tehnyt urakoitsijat joutui poistamaan vähän kattolampun rasian ympäriltä pintarappausta ennen uudelleen maalausta.
Nyt kesän aikana makuuhuoneen katosta, mutta eri kohdasta on lohkeillut isoja paloja rappausta. Irtautuvien palojen rappauksen paksuus on 5 - 8 mm + pintamaalit.
Urakoitsija ilmoittaa, että heidän takuunsa oli 1 vuosi ja vetoaa siihen, että todennäköisesti huoneiston yläpuolella ollut saunaosasto on jossain vaiheessa vuotanut kosteutta rakenteisiin ja rappauksen irtoaminen johtuu tästä.
Huoltoyhtiön isännöitsijä vetoaa siihen, että kaikki putkistot ja kosteat pinnat on uusittu 2 vuotta sitten eikä kosteutta ole näin päässyt tulemaan. Samoin hän vetoaa siihen, että vanhoissa taloissa pintarappaus hiekoittumisen takia irtoaa.
As.Oy hallitus suostui tekemään kosteusmittauksen, mutta tulos oli, että katon pinta on tällä hetkellä kuiva.
Tiedossa ei ole, että yhtiön muissa huoneistoissa olisi ollut vastaavaa ongelmaa.
Onko tässä mitään mahdollisuutta saada yhtiötä tai korjauksen tehnyt urakoitsijaa korjausvastuuseen vai meneekö tämä as.oy lain mukaan, että sisäpinnat kuuluvat osakkaan vastuulle eli onko mitään määrettä miten paljon rappausta voi katosta irrota ja on aina osakkaan vastuulla.Virallinen vastaus
Sähköurakoitsija ei ole voinut aiheuttaa kattoon laajaa vauriota, eli mielestäni hän ei ole vastuussa rappauksen i...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Korjausvastuukysymys":
Jäsenen antama (18.9.2012 klo:22:34) kommentti

Pitkällä aikavälillä kysy, niin vastaamme palstaa seuranneena joskus hieman ihmetyttää kuka näihin kysymyksiin oikein vastailee :) Miten sähköurakoitsija liittyi alkuperäiseen kysymykseen?Aika usein myös vastauksissa ei oikeastaan vastata kysymykseen ollenkaan.

Jäsenen antama (19.9.2012 klo:10:40) kommentti

Kattopaneelia kattoon niin ei tarvitse katsella reikiä katossa.
www.google.fi  ==> kattopaneeli    

Ps. Jospa alkuperäisessä kysymyksessä kerrottu sähköasentajan poranneen kiinnikkeitä kattoon?
Vastaaja lyhentänyt kysymystä ja jättänyt sähköasentajan tekemiset pois?
Ehkä vastaaja on Savolainen.  "Kysykää mitä haluatte, niin vastaan mitä haluan"   

Jäsenen antama (19.9.2012 klo:22:57) kommentti

vanhat katot ovat vaikeita jos menet paikkaamaan pitää tietää mitä aineita käyttää ja miten tekee.ja maaalikin on valittava oikein.

kuinka vanha talo on niin siitä riippuu nämä syyt.samallaiset virheet saattaa ilmetä lattioissa että irtoaa pohjasta jos joudutaan korjaamaan.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: