Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kondensointi

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 23.1.2004 klo:8:29
Olen rakentamassa omakotitaloa ja eristyksenä käytän 150mm vuorivillaa, jonka sisäpintaan tuli muovi ja muovin päälle vielä 50 mm villaa. Ulko puolella on 13 mm tuulilevy, Ongelmana on nyt kuitenkin nurkkien kostuminen. Sisälämpötilana olen pitänyt 20 astetta mutta pakkasten aikaan kun pistän 50mm villan muovin päälle pariksi päiväksi niin muovin pintaan kondensoi vettä ja nurkat jopa jäätyvät. pääseekö vesi ilmojen lämmettyä haihtumaan vai jääkö se sinne muhimaan. 150 villa on hyvin asennettu, mutta mielestäni nurkkapuut laskevat kylmyyden muovin luo.Olen myös teipannut nurkkien tuulilevyjen saumat tuulensuojateipillä. Estääkö 50 mm villa lämmön pääsyn muovin pintaan ja korjaantuuko tilanne jos jätän nurkkiin laittamatta 50 mm villan?
Virallinen vastaus
Tilapäisistä ratkaisuista ei pidä vetää mitään johtopäätöksiä. Älä ihmeessä jätä villaa pois nurkista. Asiaa on erittäin laajasti käsitelty oheisessa linkissä. Totta kai höyry tiivistyy muovin pintaan, kun välissä ei ole mitään höyrynkulun estävää materiaalia. Pitää muistaa, että sisäilman ollessa +18 asteista ja kosteuden ollessa 60 %, kastepiste syntyy +10 asteessa. Kun asennat pelkän villan nurkkaan, saat tälläkin perusteella jo kastepisteen syntymään. Vesimäärät ovat kuitenkin varsin vähäiset. Tämä asia sinun pitää selvittää pääsuunnittelijan kanssa. Hänellä on parhaat tiedot talon lämpötaloudellisuudesta, tai aineakin pitää olla.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / kondensointi":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: