Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kondensiokosteuttako?

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 6.4.2005 klo:7:41
Hei! Asumme v.-36 rakennetussa 1 1/2 krs. omakotitalossa, jonne rakennusfirma oli tehnyt saunan ja suihkun yläkertaan entiseen vinttitilaan. sauna ja suihkutila ovat siis matalia, lauteet "Daltonin veljeksille". Muuten talon huonekorkeus on 2.4 m. Remontista on jo 15 vuotta, muovimatto pintana. Hellekesinä ilmeni seuraavanlainen oire: Kun suihkua ei käytetty esim. viikkoon, seuraavan käytön yhteydessä tippui vettä lattian läpi keittiön katosta alas. Onko kyseessä ollut helteiden aiheuttamaa putkien hikoilua, vai joku viemäriin liittyvä vika. Lattialämmitystä tilassa ei ole. Vettä ei viime kesänä tihkunut, kun ei ollut hellettäkään. Nyt aloitamme remontin, asennamme lattilämmityksen ja yritämme suunnitella lauteet erilailla. Nyt pää kuumenee mutta jalat ovat kylmät 80 asteen löylyistä huolimatta. Onko laatoitus nykyään viisaampi materiaaliratkaisu kuin muovimatto? Teetämme remontin ammattilaisella, itse puramme entiset materiaalit pois.
Virallinen vastaus
Keittiön kattoa on syytä vähän purkaa, jotta löydät todellisen syyn. Kondenssista tuskin on kyse, koska sitä esiintyisi muulloinkin. Voisiko vesieristeessä oll...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / kondensiokosteuttako?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: