Jäsenen JaakkoLaukka antama (24.11.2012 klo:11:20) kommentti "Mittasin kosteuden piikkikosteusmittarilla joka seinän muissa kohdissa näyttää suhteellisen kosteuden olevan 0,1%, mutta seinän alanurkassa pienellä alueella 1-2%" En ole ollenkaan asiantuntija ja siksi en vastaa kysymyksiisi, mutta en malta olla kysymättä, että todellako ko. prosentit pitävät paikkansa? Silloin uskoisin paremmin, jos olisit mittaukset suorittanut puutikuilla, jolloin niistä saatavat lukemat olisivat suunnilleen tuon suuruisia.
Jäsenen Betonitohtori antama (24.11.2012 klo:15:13) kommentti Ensinnäkin saadut kosteusarvot ovat vääriä! Betonin kosteus mitataan suhteellisella mittausmenetelmällä porareiästä. Tuollaisen kellarin seinän suhteellinen kosteus on melkein aina yli 80% RH. Piikkimittarilla mitataan vain puun paono-% arvoja.
Jäsenen J4898541819 antama (25.11.2012 klo:13:07) kommentti Kiitoksia vastauksesta! Eli annan seinän olla auki ulkopuolelta ja kun riittävä lämpötilaero, niin lämpökuvaus. Routalevyt ajattelin myös asentaa, sillä tuskin sillä saa enempää vahinkoa aikaan. Tiedän hyvin että absoluuttisilla %-arvoilla ei ole merkitystä. Tämän vuoksi tein vertailevat mittaukset kuivan seinäosan ja epäilemäni kphdan välillä. Mittarissa on oma mittausalue puulle ja kivirakekenteille ja se näyttää myös värisignaalilla mikäli kosteus on yli sallitun. Teräspiikit uppoavat n. 3-5 mm syvyydelle. Kaikissa muissa seinissä mittari näyttää 0.1-0.2 (vihreä signaali), mutta nurkan alueella 1-2 (punainen signaali)).
Jäsenen savonhumu antama (25.11.2012 klo:14:06) kommentti Näin arkijärellä ajateltuna tuollainen pintamittarin käyttä vois olla hyvin lähellä sitä mihin ne kait on suunniteltuki.. Eikös sillä nimenomaan olekkin tarkotus vain hakea poikkeevia kohtia ympäristössä yleisimmin vallitseviin kohtiin ja sitten porareikämittauksella varmistetaan tämmöset poikkeevuudet, että menvätkö liika märän puolelle...
Jäsenen Betonitohtori antama (25.11.2012 klo:15:39) kommentti No joo.... Pintamittari tai joku muu indikaattori saa näyttä ihan mitä lukemia tahansa, koska sillä ei ole mitään tekemista varsinaisen kosteusmittauksen kanssa. Se on kosteusmittaajan apuväline. Pintatunnistimella ja muilla härräkeillä kartoitetaan nimenomaan kosteuseroja tutkittavata alueelta, jonka mukaan sitten ryhdytään oikeasti mittaamaan kosteuksia, esim betonista porareikämittauksella.
Jäsenen savonhumu antama (25.11.2012 klo:22:08) kommentti Niihän tuossa hieman mietiskelinki ja eikös tuo alkuperänen kysyjä käyttäny tuota pintahärätintä just tuolleen ku kuvailit..
Jäsenen Betonitohtori antama (26.11.2012 klo:7:15) kommentti No, sinneppäin... Pintatunnistimen arvoja ei voi muuttaa suhteellisen kosteuden arvoiksi. Niissä tunnistimissa on taulukot, mutta niitä ei voi käyttää.
Jäsenen savonhumu antama (26.11.2012 klo:18:05) kommentti juup tuo on ihan hyvä lisäys amatööreille.. Ei muutakun paremmilla mittareilla nyt toteamaan tilanne kun on saatu haarukoitua ongelma-alue tietoon..
Lisää kommentti*