Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

käsijohteet

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 6.5.2012 klo:12:11
Kysymyksessä on 2-kerroksinen rivitalo, johon alakertaan menee portaikko jossa seinät tekevät siitä umpimallisen ja yläkertaan menevä osa on ns.puoliavoin.
Alakertaan kuuluu kohtuullisen loogisesti käsijohde vaikka askelmia on siinä 8kpl eli ei kovin pitkä matka ole kyseessä
Yläkertaan menevä portaikon pituus on sama, mutta puoliavoimen ratkaisun johdosta kun vasemmalla puolella on kaide joka jatkaa rakennettaan olohuoneen kautta ruokeilutilaan.
Ratkaisussa on haettu esteetöntä rakennustapaa eteiseen jossa ulkoovi sijaitsee kun eteistä tarkastelee olohuoneesta eteiseen.
Esiin tulee nyt käsijohteen asentamisen kaiteeseen joka on puoliavoimessa kaiteessa (kaide on puuta ja rakennettu umpimaisena). Kaiteen korkeus on 1000 mm ja kaiteen päällä oleva puuosuuden leveys on 110 mm.
Onko siis asennettava käsijohde kaiteeseen joka periaatteessa (maallikon) toimii jo käsijohtimena Eli johdin johtimen viereen.
Rivitalo sijaitsee Lahdessa eli rakennusmääräykset huomioon ottaen.
Ps. Entäs jos kaide olisi lasia kuinkas sitten suhtauduttaisiin tähän toiseen käsijohteeseen.
Asuntoa ei ole vielä lopputarkastettu. KiitosVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / käsijohteet":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mäntyportaiden pinta kulunut

Olemme juuri muuttaneet vuonna 1989 valmistuneeseen kaksikerroksiseen rivitaloon. Mäntyiset, lakatut, hieman kiertyvät portaat ovat kuluneet ja liukuestenauhatkin jo osas...

Portaan leveys

Kysymys liittyy suoran portaan leveysmitoitukseen, joka näyttää yksityiskohtien osalta olevan epäselvä seikka lähes kaikille asiaan sekaantuneille. Porrasaukon leveys ylä...