Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kaivutyöt

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 19.1.2012 klo:20:04
kuinka painava pitäis ola kaivinkone,jos tontin maanlaatu on pelkkä savi?kiitos...

Trafik Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 15 kplVirallinen vastaus
Kaivinkoneen paino ei ratkaise kaivuutyössä. Kaivuutyön laajuus määrittää koneen koon. Pienelläkin koneella voi kaivaa ison maa-alueen, mutta aikaa kuluu. kaivinkone voi olla myös pyöräalustainen tai tela-alustainen, joka pysyy paremmin maan pinnalla kuin pyöräalustainen. Tärkeintä kuitenkin on kaivinkonekuskin taito.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / kaivutyöt":
Jäsenen antama (19.1.2012 klo:20:21) kommentti

Kaivinkone tulisi valita työhön sen mukaisesti kuinka paljon maamassoja on tarkoitus siirtää ja kuinka ahtaasta paikasta kaivinkoneen tulisi päästä kulkemaan.Joissain tapauksissa erityisesti savi tai siltti saattaa tulla rajoittavaksi tekijäksi maaperän kantavuus näkökulmasta. Tilanteissa missä kaivamista on paljon kannattaa valita suurin mahdollinen kone koska työ sujuu silloin joutuisammin ja säästetään työtunneissa.Semmoinen moneen työhön kelvollinen keskikokoinen kone on esimerkiksi kokoluokassa 8t.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

KUSTANNUSARVIO

PIKALASKURILLA SAIN TALON KUSTANNUSARVIOKSI 182392 EUROA.MITEN SAISIN LASKETTUA TÄSTÄ SUMMASTA SÄHKÖ,LVI JA KAIVUTYÖT SEKÄ RAKENNUSVALVONNAN. (MAA-POHJAR. 15802 EUR, PER...