Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmalämpöpumpun hankinta.....

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 7.5.2004 klo:0:12
Hei! Kahden kerroksen paritaloon (115 m2) tulee lämmitysmuodoksi osittain varaava sähköinen lattialämmitys sekä varaava tiilitakka. Minkälaista hyötyä ilmalämpöpumppu (esim. Panasonic E 9) mahtaisi energiataloudellisesti tuoda tällaisessa tilanteessa? Hankintahinta lienee jossain 1000 euron hujakoilla plus asennus. Kolmehenkisen perheemme sähkökulutus ei muuten juuri poikkea tavanomaisesta.Virallinen vastaus
Ilmastoinnissa ei ilmeisesti ole lämmön talteenottoa. Jos se on, tuota hankintaa ei kannata tehdä. Poistoilmaan jää vähän lämpöä lämmönvaihtimen jälkeen, ja hyötysuhteet eivät ole ilmoitetun suuruisia. Laskennallisesti emme pysty sanomaan tuotteen säästöä. Jos tuo säästää lämpöenergiasta 150 euroa vuodessa, se maksaa itsensä takaisin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Ilmalämpöpumpun hankinta.....":