Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Esteettömyyslisä

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 3.9.2019 klo:22:11
Hei!

Vähentääkö rakennusoikeuden päälle tuleva esteettömyyslisä (5 m2 ) asemakaavan mukaisen varastoihin ym aputiloihin tarkoitettua + 20%  lisärakennusoikeutta? Virallinen vastaus
Kun on selvillä, mitä on rakentamassa, niin sen jälkeen Helsinkin rakennusvalvontatoimisto on oikea paikka antamaan vastauksen tuohon kysymykseen.

Eimerkki: Eräässä kunnassa rakennusjärjestysohjeissa ilmoitetaan, että 15 m2:n kevyen katoksen voi rakentaa ilman rakennus- tai toimenpidelupaa.  Toisaalla samoissa ohjeissa ilmoitetaan, että kaikki julkisivumuutokset ovat luvan varaisia. Tällaisten esimerkkien vuoksi ei omiin tulkintoihin säännöistä voi aina luottaaa.  Helpompi kysyä suoraan viranomaislta.  On mahdollista , että silloin saa oikeamman vastauksen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Esteettömyyslisä ":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: