Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Asemapiirustus poikkeamislupahakemukseen

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 23.11.2012 klo:7:42
Mistä saa dwg muodossa karttapohjan asemapiirustusta varten? Voiko asemapiirustuksen tehdä suoraan paperille? Ja vielä: mistä kannattaa pyytää tarjouksia asemapiirustuksen tekoa varten? Paljonko noin maksaa ko piirustuksen teettäminen jos kaikki lähtötiedot on olemassa?

stream
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Poikkeuslupahakemuksen asemapiirroksen ei yleensä tarvitse olla tarkka. Joissakin kaupungeissa riit...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Asemapiirustus poikkeamislupahakemukseen":
Jäsenen antama (24.11.2012 klo:10:02) kommentti

dwg karttapohja kannattaa tilata kunnan kaavatoimistosta sekä sähköisesti, että paperikopiona. Paperikopioon leimat hankinta-ajankohdasta, koska monissa kunnissa on vaatimuksena se, että asemapiirroksen kartta pitää olla uusin mahdollinen. Yli 6 kk vanha ei kelpaa.Periaatteessa laput voi piirtää kuka vaan, mutta osa kunnista on asettanut suunnittelijalle pätevyysvaatimuksia riippuen rakennettavan alueen maisemallisista arvoista. Jos kysyjä käyttää RA - Arkkitehtia tai SFA-Arkkitehtia, anomus etenee useimmiten vauhdilla.Jos kokeilee omatoimisesti asemapiirroksen piirtämistä ja hyväksyttämistä ilman arkkitehdin koulutuksen tuomaa näkyvyyttä kunnan suuntaan, saattaa hakuprosessi venyä pitkäksikin, mutta kyllä se sitkeydellä lävitse menee, kunhan piirtäjä on valveutunut vaadittavista mittakaavoista ja ao. kunnan erityisvaatimuksista lupakäsittelyssä. - Nämä selviävät kunnan rakennusmääräyskokoelmasta ja ohjeistuksesta. Lisäksi kannattaa soitella rakennusvalvontaan ja valita sieltä lupa-arkkitehti jonka kanssa aloittaa keskustelun.Arkkitehtitoimistojen veloitus asemapiirrosten kokonaisuudesta vaihtelee jonkun verran, mutta semmosella tonnilla - parilla pitäisi irrota kelvollinen dokumentaatio, mikä sisältää muutaman korjauskierroksen työt.Suosittelen kuvien piirtämistä sähköiseen muotoon ja käyttämään siihen AUTOCAD ohjelmistoa, koska ko. ohjelmistoa käytetään useissa kunnissa kuten myös arkkitehtitoimistoissa, rakennesuunnittelussa LVI ja sähkösuunnittelussa, ja aina asemapiirroksesta eteenpäin tehtyjä suunnitelmia voivat seuraavan rakennusvaiheen suunnittelijat käyttää hyödykseen, jolloin kokonaiskustannus rakennuttajan näkökulmasta pysyy siedettävänä.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tontin asemapiirustus

Kyselin eräältä sivustonne palveluhakemistosta löytyvältä yrittäjältä maaperätutkimuksen tekemisestä. Hän sanoi että tontin asemapiirustus (rakennuksen suunniteltu sijain...

Piharakennus

Olen aikeissa purkaa vanhan rohahtamispisteessä olevan piharakennuksen ja rakentaa uuden tilalle. Samankokoisen (34 m2), samaan paikkaan. Ihmettelen rakennustarkastaj...