Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kellaritilan saunaosaston perustukset

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 9.1.2012 klo:11:08
Eräs tulkintanne vastaavasta rakenteesta: Kalliolla ei routaeristystä tarvita, koska kallio ei roudi. Salaojituksen tekeminen kallion päälle on aina ongelmallista. Se edellyttää kallion louhimista, jotta salaoja saadaan tasaisesti laskevaksi. Jos kallio on sopivasti laskeva, mielestäni salaojaa ei tarvita. Valumavedet voidaan kuljettaa louheessa pois talon alta. Muutenkin kallion pinnalla kulkevan veden hallintaan pitää kiinnittää huomiota. Tärkeämpää on, että louheesta tuleva vesi ohjataan perusvesikaivoon, pois talon alta ja läheisyydestä. Sadevesien ja muiden pintavesien pois johtaminen putkistolla pitää olla kunnossa.

Asumme n. 40 paritaloa käsittävässä taloyhtiössä. Meillä on samanlainen laskeva kallioperusta ja omistamme osakehuoneiston ylemmän rinteen puoliskossa. Kellarikerroksessa oli louhepatjan (1/2-1 m.) päälle rakennettu betonilaatta. Betonilaatan alla oli asianmukaiset eristelevyt. Laatan päälle oli rakennettu taloyhtiön ja rakennustarkastajan luvalla, omalla kustannuksella, saunaosasto. Siinä oli koneellinen ilmanvaihto ja betonilaattaan asennettu sähkölämmitys. Mitään asumishaittaa emme todenneet. Taloyhtiö huomasi, että louhepatjaan oli valunut humusta valumavesien mukana ja purkasi yllättäen ilman meidän lupaa saunaosaston pois. Louhepatjan varaan ulottui muutamia terveitä puuosia, jotka olivat alapäästä kosteita mutta muuten hyväkuntoisia. kellarikerros jäi alkuperäiseksi vapaasti tuulettuvaksi tilaksi (pari kissanluukkua), eikä yhtiö suostu rakentamaan vastaavia saunatiloja uudelleen. Perusvesikaivo naapurin alimpaan kohtaan oli luvattu, mutta sitäkään ei rakennettu. Kellarissa valuu edelleen valumavesiä ja hajua pääsee purueristeen läpi.
Olemme riidelleet tuloksetta yhtiön kanssa jo n. 2 vuotta uuden rakentamisen puolesta ja esittäneet sovintoratkaisuakin. Mitä voimme enää tehdä ? Olisiko ollut vaihtoehtoisia ratkaisuja kuin purkaminen ? Oliko purkaminen edes laillinen ilman lupaamme. Onko asia jo syytä antaa asianajajan hoidettavaksi ?

Rakenne Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Viimeistään nyt on otettava juristi mukaan selvittelyyn ja hyvä rakennusalan asiantuntija. Korjauksen tekemisestä on oltava yhtiökokouksen päätökset...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Kellaritilan saunaosaston perustukset":