Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Yläkerran lattian ja seinien eristyksestä.

Eristäminen

Kysytty: 19.9.2013 klo:22:07
Hei!

Yläkerran remontointi on käynnissä ja muutama kysymys painaa mieltä.
Talo on siis -58vm rintamamiestalo. Ja yläkerran on edellinen asukas remontoinut vähän niin ja näin.
 
Vinokatto osuuksilla olen tehnyt uusia seiniä kauemmaksi ulkoseinästä, eli tulee ns. kylmät vintit molemmin puolin. Edellinen asukas kun oli tehnyt huoneet ihan ulkoseinään asti ja se ei ole oikein käytännöllistä että vinokatto osuuksilla huone menee ulkoseinään asti. Nyt vinokatoista tulee n. 1m pituiset ja niihin kohtiin kattoon tulee SPU eristeet. Uusiin seiniin mineraalivillaa.
 
Tästä seuraakin kysymys:
Kun otin tulevista kylmistä vinteistä lattialastulevyt pois,niin välipohjasta löytyi n. 150mm purua ja 100mm mineraalivillaa purujen päällä.
-Onko tuo mineraalivilla jo tuola purujen päällä riskitekijä?
-Ja mitenkä nämä reagoivat nyt kun tila muuttuu kylmäksi?
-Pitääkö nuo mineraalivillat vaihtaa esim. ekovillaan tai muuhun hengittävään materiaaliin?
Millään ei viitsisi koko lattiaa avata ja ottaa villoja pois, mutta tuon kylmän vintin osalla varmaan kannattaa villat vaihtaa?
 
Alakerran seinissä näyttää olevan tervapaperi heti lastulevyn alla, mutta ei ilmeisesti jatku yläkertaan asti. Enkä ole vielä päässyt näkemään onko alakerran vanhan halltex kattolevyn päällä jotain paperia tms. (tehty uusi koolaus ja panelointi halltexin päälle)
-Mitenkähän pitäisi ilman/höyrynsulku tuossa kylmän vintin lattian ja uuden seinän välillä tehdä, varsinkin jos sitä ei saa liitettyä alakerran paperiin?

Yläkerran katossa ja päätyseinissä ei ollut myöskään mitään paperia, lastulevyt vaan heti villojen (mineraali) alla. Kaikki lastulevyt olen purkanut pois. Laitan seiniin gyprockkia ja kattoon halltexia. 
Päätyseiniin olisi tarkoitus lisätä vielä sisäpuolelle 50mm villaa nykyisen 150mm lisäksi. Ja oli ajatus että laittaisi ensin muovin tuohon 150mm päälle ja sitten se 50mm villaa lisää. Sama homma noissa uusissa seinissä. Kattoon olisi myös ajatus laittaa muovia.

Vai mikä tässä nyt olisi paras ratkaisu tähän ilman/hyörynsulku asiaan lattian, seinien ja katon osalta, kun ei ole tähän mennessäkään ollut mitään, niin meneekö vaan pahemmaksi jos muovittaa kaikki?
Vai vaan kattoon muovi ja seiniin paperi ja jos, niin mikä paperi?

Ilmanvaihto tullaan ehkä toteuttamaan vaan painovoimaisesti, varsinkin kun tuota SPU:ta ei ole kun noilla vino-osuuksilla vaan. Koneellinen poisto on kyllä tarkoitus tehdä yläkerran vessaan.

Näihin asioihin jos saisi selvyyttä, niin pääsee jatkamaan remonttia.  
 Ville82 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Kylmäksi jäävän ullakon lattian eristys on aivan oikea. Eristettä ei tarvits...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Yläkerran lattian ja seinien eristyksestä.":