Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

viemäriäänien eristäminwn

Eristäminen

Kysytty: 27.8.2006 klo:8:22
Meillä menee yläkerran viemäriputket alakerran keittiön nurkasta alas. Tällä hetkellä siellä on n. 15-20 cm villaa putkien ympärillä ja lisäksi gyproc-levy pitämässä villat paikallaan. Viemärien äänet kuuluvat kuitenkin vielä ihan liikaa. Asialle voisi vielä tehdä jotain sillä keittiö ei ole valmis. Tilaa olisi vielä n. 20 cm paksulle lisäeristekerrokselle. Mitä kannattaisi laittaa äänieristyksen parantamiseksi?

xyz
Kysymyksiä: 26 kplVirallinen vastaus
Todennäköisesti ääni ei tule pystyputkesta, vaan ensimmäisestä kulmasta siitä ylöspäin. Jos on vielä mahdollista, kannattaa putki vaihtaa teräsputkeksi. Pelkällä eristeen lisäämisellä et saa ääntä pois. Teräsputken hyvänä ominaisuutena on ääneneristävyys. Se johtuu putken massasta. Sen lisäksi tuo pitää villottaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / viemäriäänien eristäminwn":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: