Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vettä villoihin

Eristäminen

Kysytty: 14.7.2007 klo:0:27
Sadekesä näköjään. Huomasimme, että höyrynsulkumuovilla suojatuista ikkuna-aukoista oli päässyt vettä villoihin,rankkasateen seurauksena. Pisarat näkyivät höyrynsulkumuovin ja villojen välissä. Osa vedestä valunnut sitten kohti alajuoksua. Talossa jo ulkovuoraus paikallaan, eli alajuoksun ja runkotolppien kosteusmäärän tarkastelu vaatisi purkuhommia. Haihtuuko vesi villoista, runkotolpista ja mahdollisesti myös alajuoksusta (painekyllästetty).?Tuulensuojana kipsilevy. Runkopuissa oli tummia vesivalumajälkiä. Pitääkö villat vaihtaa?Virallinen vastaus
Höyrynsulkumuovi on sisällä näkyvissä. Aukaise muovi, ja tarkasta alajuoksun kosteus. Vastaavan työnjohtajan tehtäviin kuuluu olla tarkastuksessa mukana. Jos puut ovat kosteita, anna muovien olla muutama päivä auki. Poista villa, ja anna sen kuivua vapaasti. Villaa ei tarvitse vaihtaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vettä villoihin":