Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vessan lattiasta puuttuu höyryn/ilmansulku

Eristäminen

Kysytty: 21.7.2008 klo:10:51

Olen eristänyt vanhan rossipohjaisen talon wc:n (suihkulla) lattian uusiksi talvella, eli purujen tilalle on laitettu tuulensuojalevy ja kivivillaa. Lattiat oli aluksi tarkoitus kaikki eristää uretaanilevyillä, mutta tuon tilan lattiassa oli tarpeeksi varaa villalle, ja säästösyistä tuo tuli villalla myös tehtyä. Nyt kun aikeissa olisi jatkaa tuon tilan remonttia, niin välähti, ettei tuohon villaosuuteen tullut lainkaan höyrynsulkua tms. Eli villojen päällä on nyt harvalaudoitus ja kipsilevy.

Toimiiko kipsilevy itsessään ilmansulkuna, mikäli seinien kohdalta ilmankulku tukitaan? Vai oliko (nyt kirjoittaessa tuli mieleen) niin, että tällaiseen tilaan ei höyrynsulkua tehdä, koska tila vesieristetään?

Mikäli kuitenkin tuo ilmansulun edes vaatii, niin saako sen tehtyä joko tuon ensimmäisen kipsilevykerroksen päälle tai sitten levyn ja harvalaudoituksen väliin? Harvalaudoituksen pois repiminen ei todellakaan houkuttele.

Muistan saaneeni ohjeen, jonka mukaan seiniin ei höyrynsulkua saanut pistää (kaksinkertainen sulku). Onko sama lattian suhteen, vai onkohan tässä tullut väärinkäsitys?


MusanMestari Käyttäjä on mies
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Kysymyksiä: 78 kplVirallinen vastaus
Lattian suhteen toimii sama sääntö kuin seinissä. Kahta tiivistä pint...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vessan lattiasta puuttuu höyryn/ilmansulku":