Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vedeneristystarve

Eristäminen

Kysytty: 26.1.2017 klo:18:07
Kysymys on 2012 valmistuneen kaksikerroksisen kiviomakotitalon terassin vedeneristystarpeesta. Talon välipohja on ontelolaattaa ja terassi on talon toisessa kerroksessa. Terassi on osittain katettu. Terassi on päällystetty klinkkereillä 30x60. Rakennesuunnittelija ei ole piirustuksessa esittänyt mitään eristystä rakenteeseen koska terassin alla ei ole asuintiloja. Terassin alla on osittain lämmin saunaterassi ja kylmä varastotila. Eristämätön terassin lattia vuotaa sateella ja luminen sulaessa varastoon ja saunaterassille katosta lähinnä ontelolaatan saumasta useammasta kohtaa. 

Kysymys: Edellyttääkö hyvä rakennustapa tässä tapauksessa terassin lattian vedeneristystä. Voiko vedeneristystarve riippua terassilattian pintamateriaalista. Mikä on rakennesuunnittelijan, rakentajan ja vastaavan mestarin vastuu tässä asiassa.Terveisin

nimimerkki "Arvotalo 2012"Virallinen vastaus
Rakennesuunnittelijan olisi pitänyt suunnitelmiinsa sisällyttää vedeneristys, joka tehdään noihin kohtiin yleensä kumibitumikermein ja päälle pintarakenteet normaalist...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vedeneristystarve":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (27.1.2017 klo:0:45) kommentti

Kiitän nopeasta vastauksesta, joka on selkeä ja perusteltu. Antaa vastaukset esitettyihin kysymyksiin ja vastaa myös muodostamaani käsitystä asiassa.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: