Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Varaston eristäminen

Eristäminen

Kysytty: 29.11.2012 klo:13:38
Olen eristämässä lämmitettävää varastoa. (Lämmitysjohdot laitettu lattiaan betonin sisälle, tarkoitus pitää lämpö noin 5-10 asetta plussalla).


- Runkorakenne on: ulkovuoripaneeli, tuuletusrako, 2x kipsilevy ja puurunko 50x125.
Ajatuksena olisi laittaa runko täyteen mineraalivillaa siis 125mm. Tämän lisäksi laittaisin 2/2 tuuman puita runkoon kiinni sopivilla väleillä ja saisin näin vielä 50mm lisää villaa seinään. Tämän jälkeen höyrynsulkumuovi ja kipsilevy.

1) Kysymys: Onko sillä väliä onko 2/2 tuuman puut runkopuiden kanssa pystyssä samoissa kohdissa vai onko haittaa/hyötyä laittaa tämä 50mm lisäeristys vaakaan?


- Kattoon on ajatuksena laittaa 2/4 tuuman kattotuolien väliin se 100mm mineraalivillaa ja päälle 200mm toiseen suuntaan ladottuna. Villoista alaspäin kiinnittäisin höyrynsulkumuovin ja suoraan kattotuoleihin, höyrynsulkumuoviin kiinni, paneelikaton.

2) Kysymys: Tarvitseeko höyrynsulkumuovin alle koolauksen (ja jos tarvitsee, niin kuinka paksun) ja vasta sitten kattopanelointi kiinni.

3) Kysymys: Riittäkö 300mm villaa katossa?Virallinen vastaus
Sisäpuolen koolauksen voi asentaa pystyyn tai vaakaan. Vaakaan asennettaessa pienennetään mahdollisia lämpöeristeen läpi meneviä reikiä. Katossa höyrysulun alapuolelle ei tarvitse asentaa erillistä koolausta. Varastorakenteesa esittämäsi eristevahvuus riittää, kun sisälämpötila on alhainen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Varaston eristäminen":