Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Varasto ja autotallin lämmöneristys harrastetilaksi.

Eristäminen

Kysytty: 13.8.2019 klo:22:41
Varaston ja  autotallin lämmöneristys harrastetilaksi.

1984 rakennetun tiiliverhotun (Oma-)talon päädyssä on kylmä autotalli sekä  kylmä varasto. Varaston  lattian alle rakentaja on tehnyt kellarin kolmesta päällekkäisestä kaivonrenkaasta, Halk. 1,5m. Kellarin sisäkorkeus on noin 1,5m. Kellarin pohja on kuiva vaikka se onkin salaojia alempana. On ilmeisesti hyvin eristetty rakennusvaiheessa.  Kulku kellariin  on  n.70cm x 70cm  luukusta varaston betonilattiassa, josta puuportaat alas.  Autotallissa on 8 cm paksuinen lattia on valettu 10 cm styroxeristeen päälle. Samoin ilmeisesti varaston lattia.  Autotalliin on  asennettu kauko-ohjattava automaattinosto-ovi,  joka ei haluta poistaa..

Ajattelimme  nyt muuttaa autotallin lämpimäksi harrastetilaksi ja varasto lämpöeristetyksi että lämpötila olisi aina plussan puolella.  Tarkoitus on villoittaa  ulkoseinät,  sekä varaston ja autotallin välinen seinä 10 vuorivillalla. Villan päälle tulisi kovakipsilevy suoraan ilman kosteussulkua. Yläpohjaan mahtuu hyvin 30cm villakerros. Lattian nykyiset eristeet riittänevät.Sekä autotallissa että varastossa on riittävästi sähköliitäntöjä lämmitystä varten. Kellari ei ole nykyisen omistajan aikaan ollut käytössä mutta poiskaan sitä ei saa.Mielellään kuulisi asiantuntijan mielipiteen miten eristäminen ja ilmanvaihto, yms kannattaisi tehdä.

 Virallinen vastaus

Tilojen muutos

Koska tulee noin radikaalit käyttötarkoituksen muutokset, työ vaattii suunnitelmat ja vähintään toimenpideluvan rakennusvalvonnasta.
Puhutte kosteussulusta ja tarkoittanette höyrynsulkua.
Teetättäkää ihmeessä suunnitelmat paikallisella ammattilaisella.
Rakenteet vaativat ehdottomasti niin kattoon kuin ulkoseinien lämpimälle puolelle tiiviin höyrynsulun.
Suunnittelija voi samalla tehdä tarvittavat ilmastointisuunnitelmat.
Ei noin isoja töitä suunnitella täältä etänä.
Virheellisesti tehtynä voitte aiheuttaa tuhansien ( jopa kymmenen tuhannen) euron vahingot.
Vaatii myös varmasti sähkötöitä, JOTKA OVAT AINA LUVANVARAISEN TOIMIJAN TEHTÄVÄ.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Varasto ja autotallin lämmöneristys harrastetilaksi.":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 15.8.2019 klo:2:17
Ok, Käytetään asiantuntijoita suunnittelussa  ja tietenkin sähkömuutokset teetetään alan yrityksellä. Kyseessä ei ole käyttötarkoituksen muutos, vaan nykyisen kylmän autotallin ja varaston muuttaminen lämpimäksi autotalliksi ja varastoksi. Vaatiiko tällainenkin toimenpide lupia?
Virallinen vastaus jatkokysymykseen

Kuka puhunee totta

Otsikossasi lukee " Varaston ja autotallin muuttaminen lämpimäksi harrastetilaksi".
Mikä sitten on käyttötarkoituksen muutos, ellei tuo ?
Jokainen tekee omantuntonsa mukaan, mutta me emme voi neuvoa kuin totuudenmukaisiin toimenpiteisiin.
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi