Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vanhan kylmiön saneeraus

Eristäminen

Kysytty: 24.6.2010 klo:15:54
Hei,

Olen lukenut useamman vanhan kysymyksen vanhan paikallerakennetun kylmiön uudelleen eristämisestä. Kertaisin vielä olenko ymmärtänyt oikein.
Kylmiöni on rakennettu noin 60 - 70 luvun vaihteessa ja yksi seinä rajoittuu ulkoseinään. Sisällä siinä on alumiinilevyt, mutta en ole sitä vielä purkanut enkä tiedä muusta rakenteesta. Kuitenkin ymmärsinkö oikein vanhoista kysymyksistä, että kun kunnostan sen, niin teen siitä kopin, jonka kaikkien seinien ulkopinnoissa (kylmiön kannalta katsottuna)on höyryssulkumuovi ja siitä kylmiön sisällepäin seuraavaksi puurunko täytettynä eristeellä esim uretaani tai kivivilla ja pieni ilmarako(ei välttämätönkoska al levy on aaltomainen ja siten sinne jää ilmatila pystyyn) , ja alumiinilevy. Toisaalta alussa mainitusta höyrynsulkumuovista toiseen suuntaa eli kylmiöstä poispäin on seuraava rakenne: 1.sisälle rajoittuvana esim toisen huoneen seinää - tällöin höyrynsulkumuovin jälkeen on normaali seinä esim. väliseinävillat ja väliseinän pintalevy esim kipsi tai lastulevy. 2. ulkoseinään rajoittuvana höyrynsulkumuovin jälkeen on ilmaväli esim 50mm , joka on kuin pieni sisätila, ja sen jälkeen ulkoseinän sisälevy esim kipsi- tai lastulevy ja sitten höyrynsulkumuovi tai vanhan rakennuksen mukainen paperi ja villat/runko ja ulkoverhous.Virallinen vastaus
Perusperiaate on, että kylmiöstä tehdään talvi sisälle. Tällöin sisätilaan rajoittuva seinä tehdään niin, että uloimpana on huoneen pintarakenne levyineen. Sen alla on höyrysulku, mieluummin uretaanieriste, ilmarako ja alumiinipelti. Ulkoseinän osalta rakenne on sama. Ulkoseinän rakenne on kuten muuallakin. Ulkoseinän ja kylmiön seinän välissä on 5 cm ilmarako.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vanhan kylmiön saneeraus":