Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Uuden pesuhuoneen lattian lämpöeristys

Eristäminen

Kysytty: 22.11.2007 klo:15:23
Tarkoituksen olisi rakentaa uusi sauna rintamaiestalon kellarikerrokseen. Huoneen koko on n. 3 x 3 metriä ja huoneen korkeus on 217 cm. Lattiaan asennetaan sähköllä toimiva lattialämmitys. Nykyinen lattia on n. 5-7 cm betonilaatta rautaverkolla, lämpöeristeitä ei ole. Koska lattian aukirepiminen ja uudelleenrakentaminen ei varsinaisesti houkuta, haluan kysyä, onko mitenkään mahdollista rakentaa lämpöeristys / -katko vanhan betonilaatan päälle siten, että kaikki lämpö ei karkaa maahan huonekorkeuden kuitenkin pysyessä siedettävänä (ts. että sinne saa vielä suihkunkin rakennettua)?

rsa
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
En voi suositella eristeen asentamista vanhan laatan päälle. Eristettä pitää asentaa 10 cm, ja tehdä betonilaatta 6 cm päälle. Jäljelle jää vähän vajaa kaksi metriä huonekorkeutta. Se on jo melkoisen vähän. Kukaan ei tiedä, mitä vanhan laatan alla on. Kun se poistat, kaivat perusmaata niin, että saa vähintään 20 cm kapillaarikatkosoraa, 10 - 15 cm EPS - eristettä, ja 60 mm betonilaatan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Uuden pesuhuoneen lattian lämpöeristys":