Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Uretaanilevyistä

Eristäminen

Kysytty: 8.2.2005 klo:8:37
Yläkerran remontti käynnissä ja tarkoitus olisi lisätä vähän eristystä ulkoseiniin. Tämän hetkinen rakenne on seuraavanlainen: tuulensuojalevy + 100mm villa+ höyrynsulkumuovi + ristikoolaus + 50 mm villa. Ajattelin laittaa tuohon vielä lisäksi 30mm uretaanilevyn ja sen päälle kipsilevyn. Onko tuo mielestäsi järkevää? Miten on höyrynsulun laita? Pitääkö se poistaa tuolta välistä? Eikö tuo uretaanilevy ole itsessään aika tiivis? Talossa on koneellinen ilmanvaihto.

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Suunnittelemallesi rakenteelle höyrysulku on väärässä paikassa. Se pitää poistaa rakenteesta. Aina on mahdollista, että kosteutta menee uretaanilevyn läpi, ja se kondensoituu muoviin varmasti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Uretaanilevyistä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lattiavalun ja harkkoseinän väli

Kävi näin että timpuri olisi jättänyt 5cm uretaanilevyn lattiavalun ja seinän väliin, mutta vastaava ja lattiamiehet oli eri mieltä (heidän mielestä se on jatkossa huono...

makroflex

pitääkö uretaanilevyistä poistaa paperi kun asennan niitä 2 päällekkäin eli levyjen väliin jäävä paperi?asennan ne kattoon uretaanavaahdolla kattotuolien väliin.eriste va...