Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (8.9.2013 klo:21:57) kommentti Katso ensin yksi lämmityskausi.Lämpöhäviöt varastotilassasi riippuvat oleellisesti rakenteiden lisäksi halutusta sisälämpötilasta ja ilmanvaihdosta. Esittämillasi rakenteilla ko tilan lämpöhäviöistä >80% tapahtuu seinien,yläpohjan ja ulko-oven kautta. Olettaen laatan alla olevan vähintään 100mm Styrox.(Oliko tilassa ehkä vielä ikkunakin?) Tilan lämmöntarve hoituu yhdelläkin pistorasiaan liitettävällä sähköpatterilla, jonka kulutuksen voit mitata pistorasiaan kytkettävällä kwh-mittarilla (hinta n.19,-€). Lattian lisäeristyksestä ei synny rakennuskustannukset huomioiden säästöä, mutta siitä saattaa aiheutua ongelmia korotetun lattian ja seinien alaosan / kynnyksen liittymissä. (Finnfoamia riittää 30mm, ei tarvitse koolausta,15mm pontattu vaneeri on halvempi,kuin 22mm lastulevy).
Jäsenen ruosu antama (9.9.2013 klo:8:37) kommentti Nyt en kyllä ymmärrä, vaikka en mikään insinööri olekkaan? Mitä se "yhden lämmityskauden katselu" hyödyttää ilman minkäänlaisia toimenpiteitä...? Mitähän Halpakorjaus tuosta sanoo että lämmitetään harakoille ainoastaan vertailuarvon saamiseksi. Jos olisi suunnilleen tiedossa tuo aikaisempi kulutus, niin voisi eristää katon ja halutessa seinätkin, ja sitten keväällä katsoa tuosta mainiosta mittarista, mitä se on auttanut j.n.e...! Seinissä ja verratenkin katossa on liian vähän tavaraa, joten ne voi joka tapauksessa eristää mielestäni jo nyt! Sitäpaitsi lämpökamera on hyvä kaveri näissä hommissa, näyttää kerrasta mihin ne toimenpiteet kannattaa kohdistaa! Täällä, en tiedä miten siellä; saa kunnan kautta edullisesti lainata...! Tuolla kwh-mittarilla saa muuten sähkönkulutuksen tarkemmin selville kuin kertoimilla; edistystä tapahtuu...!
Jäsenen Kopteri antama (9.9.2013 klo:12:00) kommentti Hei Niin ikkuna on ja korvausilmaventiili alhaalla ja ylhäällä vastakkaisella seinällä poisto puhaltimella, jossa mahdollisuus ajastukseen ja kosteustunnistin.Tarkoitus pitää pientä lämpöä, ihan vain tavaroiden säilytyksen kannalta.Lämpökameraa on tarkoitus käyttää muutenkin kunhan tulee riittävän viileät ilmat. Lattian alla olevan styroksin paksuudesta ei varmuutta.Tila ollut aiemmin kylmänä.
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (9.9.2013 klo:21:06) kommentti Kun aiempaa kulutustietoa ole, paras hankkia se nyt ensin mittaamalla. Kysyjän varastotilan eristykset vastaavat omakotitalobuumin aikaisia asuinrakennuksen eristysvaatimuksia. Riippuen sisäverhousmateriaaleista ja höyrysulun sijainnista, sisäpuolisella lisäeristyksellä voi tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Mikäli on mahdollista lisätä yläpohjaan eristettä yläpuolelle ilman,että vesikatteen ja eristyksen välitilan tuuletus vaarantuu; se tietenkin on aiheellista.Varaston lämpötilan (n.10 astetta?)ylläpitoon ei helposti suurta säästöä saa eristyksiä lisäämällä.Ilmanvaihto ja oven aukipitoajat lämmityskaudella ovat ratkaisevia.
Jäsenen ruosu antama (10.9.2013 klo:8:46) kommentti Se kymmenen asteen lämpötilan ylläpitäminen esim. harvalaudoitettussa halkoliiterissä vaatii kumminkin aika paljon turhaa energiaa...? " Tarpeetonta tietoa / kurioosaa": Synnyinpitäjäni suurtilan omistaja oli joskus 50-luvun lopulla kirkonkylältä tullessaan talvipakkasella ottanut naapurin äijän kyytiin. Oli jo siinä puolenkymmentä kilometriä kävellyt ja kärvistellyt..., päästyään auton lämpimään oli hyvillään ruvennut kehumaan että "kyllä se tämä Popeda on sitten lämmin auto...", johon isäntä että:" Kyllä jumalaota heinärekikii tämmösellä pensamiärällä lämpösenä pyssyy...!"
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (10.9.2013 klo:23:00) kommentti Kysyjän puolilämmin varastotila on kohtuullisesti eristetty - ei harvalaudoitettu halkoliiteri...! Sen lämmityksen / lisäeristystarpeen suhteen Hänelle aiemmin annetut vastaukset riittänevät. (Voin antaa kokemusperäistä kulutustietoa / vinkkejä asiasta suoralla s-postikyselyllä..) Tällä palstalla / tästä asiasta: eri aihetta enempään.
Jäsenen ruosu antama (11.9.2013 klo:8:24) kommentti Yritin tuossa edellä vain karikoidusti yksinkertaistaa asiaa, että KAIKKI ymmärtäisi, mutta ei...! Siis sitä että huonosti eristetyn tilan lämmitys vaatii enempi energiaa kuin hyvin eristetyn. Ja tietysti se maksaa, teki mitä teki; ja taas kerran: "Tyhjä ei paukahda". Sitten on tietysti jokaisen omassa harkinnassa sijoittaako rahansa toimenpiteisiin, vai päästääkö harakoille! Mutta eikös se tämän päivän "buumi" ole että sitä turhaa sähkönkulutusta pitäisi kynsin hampain yrittää vähentää? Verroinkin nyt kun atomi- ja vesivoima on hirvittävä ympäristöuhka. Ei ne "viherpiipertäjien" tuulimyllytkään ole niin kauniita katsella, ja harminsa on niissäkin, ei ole vielä tiedossakaan kaikki...! Niitä vaaditaan kohta joka nyppylälle, että puhtia riittää. Tämä tässä näin vain kaikille julki; s-postia tulee ihan tarpeeksi muutenkin...!
Jäsenen Kopteri antama (11.9.2013 klo:19:18) kommentti Hei Vielä sen verran, että ajattelin onko siitä haittatekijöitä jos kysymmälläni tavalla eristäisin lattian. Toivon mukaan lompakko kestänee yhden lämmityskauden noilla eristeillä. Ongelma varmaan olisi ollut jos valun alla ei olisikaan eristystä, tosin nytkään en tiedä sen paksuutta. Kiitokset keskusteluista.
Jäsenen ruosu antama (12.9.2013 klo:8:06) kommentti "...aiemmin annetut vastaukset riittänevät...!"
Lisää kommentti*