Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tuulettuvan alapohjan eristys

Eristäminen

Kysytty: 14.9.2007 klo:11:15
Rinnetaloon tehdään ontelolaatalla kerrosten välinen lattia, joka talon puolesta välistä eteenpäin tulee tuulettuvaksi alapohjaksi ja toinen puoli on siis ylä- ja alakerran välikattona. Ontelolaatan päälle tulee kauttaaltaan ohut eristys, sama joka on kerrosten välissä. Tuulettuvan alapohjan kohdalla u-arvon pitää olla muistaakseni 0,16. Eli miten ja millä materiaalilla eristys pitäisi tehdä tuulettuvan alapohjan kohdalla jotta pääsisin tuohon 0,16 arvoon tai mielellään vielä parempaan arvoon?

MNi
Kysymyksiä: 14 kplVirallinen vastaus
Tuo asia kannattaa käydä läpi rakennesuunnittelijan ja ontelolaattojen toimittajan kanssa läpi. Tuulettuvalle ontelolaatan osalle on mahdollista jo tehtaalla kiinnittää EPS-eriste laatan alapuolelle. Sitä voi asentaa siihen 15 cm, jolloin u-arvo alkaa täyttyä. Tuulettuva ryömintätila on hyvä eristää myös sokkeleistaan sisäpuolelta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Tuulettuvan alapohjan eristys":