Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tuulensuojalevyn korjaaminen?

Eristäminen

Kysytty: 17.8.2014 klo:15:49
Omakotitalomme on 1984 valmistunut Herrala -talo. 

1. Jyrsijät tekivät tuulensuojalevyyn metrin mittaisen ja 10 senttiä korkean aukon. Pitääkö vaihtaa uusi täysin ehjä levy vai voiko aukon korjata teipillä joka on tarkoitettu tuulensuojalevyjen saumojen tiivistykseen (kuva 1)?

2. Keväällä vaihdettiin uusia ikkunoita. Kun irroitin listalaudan ei sen alla tuulensuojalevy ja eristevilla yltäneet smyygilautaan asti kuin oli ollut entisen ikkunan aikana (kuva 2, josta sen huomaa). Pitääkö aukko täyttää villalla ja tuulensuojalevyllä vai onko kuvassa näkyvä tilanne riittävä?

3. Sisäpuolella olen vaihtanut ulkoseinän eristeitä niiden vaurioitumisen takia (tuholaiset) ja kulmauksessa on kantava pystypalkki jonka taakse en millään mahdu villoja asentamaan niin kapean raon takia. Voiko kulman taustan täyttää puhallusvillalla tai uretaanivaahdolla? Ulkopuolella on tiiliseinä.Kiitos vastauksista. smiley


Virallinen vastaus

Tuulensuoja ja eristäminen

Kuvan perusteella on tuulensuojalevy saanut jossain vaiheessa kosteutta, kenties jo pystytysaikana.
1. Voit korjata eristeellä ja tei...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Tuulensuojalevyn korjaaminen?":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi