Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

tuplakalvo villoitukseen

Eristäminen

Kysytty: 8.12.2010 klo:8:47
Äskettäin havaitsin tällaisen rakenteen: sisäverhous-kosteussulku-50mm koolaus villa-ilmansulkupaperi-200 mm villa etc. Siis sähkötyöt eivät puhkaisisi ilmansulkukerrosta. Ja kosteussulku ei päästäisi talvikylmän mökin kosteutta seinävilloihin. Ensin ajattelin laittaa vain tuon kosteussulun 50 mm:n syvyyteen.

TK Käyttäjä on mies
Tapio Keskitalo
Kysymyksiä: 139 kplVirallinen vastaus
Sääntönä höyrysulun sijoittamiselle rakenteen sisään pidetään, että vain neljännes lämpöeristeestä voi olla höyrysulun sisäpuolella. aina pyritään siihen, että mitta on viidennes. Esimerkkisi 200 mm ulkopuolella ja 50 mm sisäpuolella vastaa ajatusta. Normaali sääntö on myös, että samassa rakenteessa ei saa olla kahta höyrytiivistä pintaa. Esimerkissäsi näin on, ja rakenne ei ole hyvä. Pieni pilkahdus hyvää siinä on, että ulompi ilmansulkupaperi on vesihöyryn pidättävyydeltään heikompi. Höyrysulun läpi menevä vesihöyry pystyy läpäisemään myös ilmansulkupaperin. Tosin ilman suhteellinen kosteus 50 mm välissä nousee, kun ilma jäähtyy. Käytännössäkään ilmansulkupaperin pintaan ei synny kondenssia kuin ääriolosuhteissa, tai sitten ei. Rakenne voi jotenkin toimia, ja tietää ainakin, mistä lähtee hakemaan vikaa, jos jotain tapahtuu. Mökin seinärakenne on syytä käydä pääsuunnittelijan kanssa läpi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / tuplakalvo villoitukseen":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vesikatto

Hei! 58mm hirsiseinät saunatuvassa. Käykö katon tuulensuojapaperiksi arvo bitumvuorauspaperi villoituksen yläpuolelle ja sisäpuolelle voiko lait...