Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

solukumi

Eristäminen

Kysytty: 30.8.2004 klo:9:20
Eräs henkilö sanoi korvanneensa tuulensuojalevyn solukumilla.Siis rakenne ulkoapäin. Lautaverhous,22mm rima,20mm solukumimattoa,100mm villaa,kosteussulkumuovi,sisäverhouslevy. onko se ihan ok , mielestäni solukumi ei hengitä tarpeeksi korvatakseen tuulensuojalevyn!?Lisäeristettähän siinä tuli lisää,mutta se hengittävyys askarruttaa?Rakennus on lämmin varastotila.Ja pilariperustuksilla.Alapohjassa on myös solukumia tuulensuojana.(kovaa solukumia)

make70 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Olipa tuo rakennus kenen tahansa, siinä piilee tulevaisuuden ongelma. Kaikki on kiinni siitä, miten sisäpuolinen höyrysulku pitää. Solukumi ei ole täysin vesihöyryä pitävä. Jos tuo olisi sopiva materiaali, sitä käytettäisi varmasti laajemmin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / solukumi":
Jäsenen antama (5.5.2017 klo:21:46) kommentti

Olkoon alapohjarakenteesi mitä on, mutta ulkoseinissä ei tuulensuojalevyä saa korvata solukumilla (solumuovilla?). Häviävän pieni ero lämpöhukassa, mutta suuri riski rakenteiden kostumisessa => homehtuminen ja lahoamisvaara.