Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Selluvilla eristyksen höyrysulku

Eristäminen

Kysytty: 9.11.2010 klo:10:44
Talon seinärakenne on alaosasta seuraava: 85mm moduulitiili, 30mm tuuletusrako, 10mm tuulensuojalevy, 175mm märkäpuhallettava selluvilla, oksapahvi/paperi ja 13mm kipsilevy. Yläosan rakenne on seuraava: 21mm ulkopaneeli, 25mm tuuletusrako, 10mm tuulensuojalevy, 175mm märkäpuhallettava selluvilla, oksapahvi/paperi ja 13mm kipsilevy. Yläpohjassa on 300mm selluvillaa ja ilmasulkuna em. oksapahvi/paperi. Tarkoituksenamme on tulevaisuudessa remontoida ainakin kahta talon päädyssä sijaitsevaa makuuhuonetta. Onko tällöin suositeltavaa laittaa olemassa olevan oksapahvin/paperin päälle höyrysulkumuovi?
Sauna sijatsee talon ulkonurkassa ja varsinkin talviaikaan toisen seinän tiiliverhous kostuu saunomisen jälkeen. sauna on tänä vuonna remontoitu sisäpuolelta, jolloin teipattiin koolauksen alla olevan alumiinipaperin aiemmin teippaamattomat saumat. Kesällä tarkistettiin ulkonurkan eristeen olemassa olo. Ongelma ei kuitenkaan ole kadonnut, mikä voisi olla syynä.Virallinen vastaus
Olen joissain asioissa konservatiivinen, ja siksi suosittelen kunnollisen höyrysulun asentamista. Lähtökohtani on, m...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Selluvilla eristyksen höyrysulku":