Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rm-talon lisäeristys ulkoapäin

Eristäminen

Kysytty: 26.4.2006 klo:13:07
Hei, Tarkoitukseni on vaihtaa rintamamiestalon (rv.1958) puinen ulkoverhous ja samalla suorittaa lisäeristys. Olisko järkevää samalla vaihtaa purut selluvillaan tai vastaavaan ja lisätä tuulensuojalevyt+verholaudat vai tyytyä pelkästään vinolaudoituksen päälle lisättävään tuulensuojalevyyn verholaudoitukseen? Myös uretaanilevy on käynyt mielessä. Valmiilla elementillä saisi 100mm eristettä ja tuulensuojan samalla kertaa. Tuleeko talosta liian tiivis tällä tekniikalla? Ääneneristystason parantaminen on myös yksi syy remonttiin. Miten polyuretaani eristää ääntä, jos verrataan puruun tai villaan?

MPN2
Kysymyksiä: 8 kplVirallinen vastaus
Sisäpuolisen purueristeen kanssa ei kannata käyttää uretaania ulkopuolella. Tuosta aiheutuu kosteusteknisiä ongelmia, koska ulkopuoli on liian tiivis. Oheisesta tuotemapistamme löydät kohdasta Ulkoseinien lisäeristäminen tarvitsemasi ohjeet. Mielestäni eristäminen onnistuu parhaiten kivivillalla. Talon rakenteet eivät edellytä selluvillan käyttöä.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Rm-talon lisäeristys ulkoapäin":