Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

pontikkapiilo rossilattiassa

Eristäminen

Kysytty: 5.11.2008 klo:12:28

Lattiaremontin yhteydessä lattiasta paljastui hauska yksityiskohta. Kivijalan viereen oli muurattu ontto tila, joka paljastui lattialankkujen alta. Kun nykyään ei tarvitse viinojaan piilotella, niin nyt se pitäisi saada umpeen. Kolo on varsin syvä, vähintään 60 cm lattiapinnasta eli maahan asti. Muu lattia eristetään 100mm uretaanilevyllä ja vaihtelevalla määrällä villaa. Miten tuo kohta kannattaisi eristää?

Tuo tila on siis käytännössä ilmatiiviiksi tehty, eli ontto kolo takan vieressä.


profiilikuva
MusanMestari Käyttäjä on mies
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Kysymyksiä: 78 kplVirallinen vastaus
Paras ratkaisu on purkaa ylimääräiset seinämät pois. Sitten voi koko alapohjan eristää samalla tavalla. Ilmatiivis potero voi sellaisenaan aiheuttaa uudelleen eristettynä lahoamista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / pontikkapiilo rossilattiassa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hyörynsulku

Rakennan uutta 1 1/2 kerroksista okt:a. Alakerran pinta-ala on noin 90 m2, josta rossipohjaa on noin 2/3 osaa ja loput kellariosaa ja pesuhuoneen allaolevaa maavaraista l...

Rossilattian eristys

Nyt kahden huoneen rossilattian korjaus edessä kun seinän ja lattian välistä,kävi kova veto talvella. Sisäkautta purettu ja ongelmaksi havai...