Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pakkasta sisällä!!

Eristäminen

Kysytty: 9.2.2007 klo:4:39
Meillä on 2005 valmistunut 2-kerroksinen puinen rivitalon päätyasunto 101m2. Nyt 30 asteen pakkasilla kaikkien ulkoseinien etenkin olohuoneen ja keittiön seinän ja lattian rajan lämpötila on kylmin -5 Astetta!! 20 asteen pakkasilla oli -1 aste. tuo pakkashuippu on nurkista. sauna ja kylpyhuone on ainoat lämpimät lattialämmityksen ansiosta. Ongelma sama yläkerrassa tosin ei aivan pakkasen puolelle vedä. rakennuttaja väitää, että meillä on ilmanvaihtokoje liian lujalla. Tuskinpa. 1 asentoa käytetään Vallox 95:ssä. Ongelma on sama taloyhtiön jokaisessa asunnossa. Pistorasioiden rei`istä puhaltaa myös kylmää?? rakennuttaja ei myönnä mitään virhettä tapahtuneen. Ainoastaan terassin oven karmin suostuu vaihtamaan seinän paksuiseen. Mikä siis voi olla oikeasti vikana?Virallinen vastaus
Tuo lämpötila edellyttää melkoista ilmavuotoa nurkissa. Ilmastoinnin säätö on todennäköisesti tekemättä. Rakentajan pitää tuo tehdä ensimmäiseksi. Sen jälkeen kannattaa suorittaa lämpökuvaus asunnoissa. Oheisesta ministeriön Asumusterveysohjeesta löydät nykyiset ohjeet siitä, miten asunnon lämpötilojen pitää olla. Näkemättä on vaikea ottaa mitään kantaa ongelmaan. Jos ongelma jatkuu ilmastoinnin säädön jälkeen, uskon rakenteelliseen virheeseen, joka kuuluu rakentajan tai suunnittelijoiden korjattavaksi. Ota rakennusalan asiantuntija mukaan, niin osaat keskustella oikealla kielellä rakennuttajan kanssa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Pakkasta sisällä!!":