Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 20.3.2008 13:10

Kysymys: Ongelmat vermikuliitin käytössä sisäpiipun eristeenä?

Eristäminen

Hei

Meillä on sisäpiippu ollut viallinen ja muuri on kastunut sisätiloihin päin. Eristeenä oli vermikuliitti. Olen nyt yrittänyt selvittää että on kyseinen aine paras mahdollinen eriste sisäpiipun ympärille. Sain kuulla monelta taholta että se olisi jopa kielletty EU direktiivillä! Kostuessaan saattaa aloittaa käymisen???? Meillä ennen ollut öljylämmitys ja nyt siis maakaasu. Hormien sisäpinnalle on jäänyt rikki päästöjä öljystä ja vermi voi kuulemma imeä niitä ja näin jopa syövyttää putken pintaa. Onko teillä tietoa tästä? Täällä Haminassa asentajat ovat kovin montaa mieltä, joku sanoo että ei missään tapauksessa saa laittaa vermiä eristeeksi vaan villaa ja jotkut taas sanoo toisin.

Eikö näihin sisäpiippu asioihin ole minkäänlaista lakia olemassa? Olisin kiitollinen jos selvitätte asian. uusi putki laitetaan lähi aikoina ja halutaan tehdä eristys oikein että vastaavalta ongelmalta vältytään jatkossa.

Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäinen kerta, kun lähes neljänkymmenen vuoden rakennuskokemusteni aikana tulee tietoa, että vermikuliitti voisi reagoida kuvaamallasi tavalla. Vermikuliitti on runsaassa 300 asteessa paisutettua...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<<

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Ongelmat vermikuliitin käytössä sisäpiipun eristeenä?":
Jäsenen antama (13.6.2012 19:20) kommentti

Meillä palanut maakaasu vuodesta -84. Nyt asennetaan uusi kattila (Jäspi 17 Lux) ja  uusi maakaasupoltin. Asennan sisäpiipun ylhäältä suoraan kattilaan kiinni. (10m) Yläpään valan umpeen.
Tarvitseeko tässä tapauksessa valaa alapäätä umpeen ? Onko Vermikuliitti villaa parempi eriste ?
Meillä piipun rakenne on hieman erikoinen, savusola mihin sisäpiippu asennetaan sen ympärillä on vanha
savusola joka toimii nykyään pannuhuoneen tuuletushormina. Tarvitseeko tässä tapauksessa eristää
eristää sisäpiippua ollenkaan ?

Jäsenen antama (15.6.2012 8:24) kommentti

alapäähän villa ja ylös vanhan hormin peittävä pelti, väliin taas vermikuliitit ja avot olet tehnyt homman loistavasti ja ottanut samalla huomioon hormin lämpölaajenemisen.

Jäsenen antama (15.6.2012 8:39) kommentti

” alapäähän villa ja ylös vanhan hormin peittävä pelti,…”

A’vot! Onpahan ”loistava neuvo”.

Olen tällä kertaa rakentaja.fi:n kanssa samoilla linjoilla. Kysyjän saamat neuvot ”paikan päällä” ovat sieltä ”jostakin”.

Kysymyksestä ei selviä oikein se ”tuuletushormi”-rakenne, joten piipunhormin suojaukseen on hankala ottaa kantaa miten se tehdään, mutta se suojaus on joka tapauksessa syytä tehdä, mutta ei missään tapauksessa:

” alapäähän villa ja ylös vanhan hormin peittävä pelti,…”


Jäsenen antama (15.6.2012 9:41) kommentti


Moi !
Tuhersin paint''lla tuon kuvan piipun rakenteesta ylhäältä katsottuna. Tarkoitus valaa yläpää sisäpiipun asennuslaipan kera umpeen. Sisäpiippu asennetaan suoraan kiinni kattilaan. Tarvitseeko alapäätä valaa umpeen ? Mielestäni tuo tuuletus hormi on hyvä juttu. Kattilahuoneen huoneilma kulkee siinä. (10 m)
"Huuhtelee" ja eristää .Miten sisimmäisen savusolan ja sisäpiipun väli. Mitä eristeeksi, vai ei mitään.
Piipun päällä on piippua säältä suojaava hattu, josta uusi sisäpiippu tulee läpi. 


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mihin saakka hormissa teräksinen sisäpiippu vedetään?
Jos uusii öljylämmityksen ja asennuttaa hormiin uuden teräksisen sisäpiipun niin miten se tulisi tehdä? 1) ylhäältä päin 1/2...
Harkkomuuraus&tiilimuuraus
Mitkä ovat harkkomuurausten ongelmat ja miten varautua siihen ja tiilimuurausten ongelmat ja varautuminen siihen??...
Vermikuliittimassa
Vesipadassa käytettävän vermikuliittimassan (lämpöeristys) valmistamisesta kysyisin. Sekoitetaanko vermikuliitin joukkoon esim. sementtiä va...
Paukkuva sisäpiippu
Meille asennettiin viime syksynä teräksinen sisäpiippu öljykattilan (vm 2003) tiilihormiin. Kattilahuone on yksikerroksisessa rakennuksen osassa, jote...
Höyrysulku
Olemme rakentamassa v58 rakennettuun taloon yläkertaan asuinhuonetta Talossa on eristeenä sahanpuru ja ilmansulkuna tervapaperi Tarvitaanko rakennetavan huoneen...