Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Nurkan tolpan teko

Eristäminen

Kysytty: 19.1.2019 klo:22:06
Hei! Meillä vanha rintamiestalo ja kylkirakennus. Kylkirakennuksessa oli puuliiteri, vanha sauna ja pieni varastotila. Ajattelimme muuttaa asuin käytöksi. Seinissä ei ollut mitään eristeitä aikaisemmin, vaikka siellä sauna, kylmä rakennus. Olen purkanut vanha julkisivu, lisääntynyt runkotolpia tietyillä jaolla että sais tuulensuoja levyt kohdallaan. Jos työn järjestyksessä ensin laitoin ilmasulkupaperi, tuulensuoja levy, tuuletus rima, ja puuverhous. Sisäpuolelta lisääntynyt pystyrunkoihin 50 mm rima lisäeristämiseen. Mutta olen jättänyt kiinni huomionsa nurkatolppeihin. Koska siellä vanhan 100×100 tolpat. Katsoin talonrakentajan käsikirjästa eristäminen vaihetta mutta en saanut miten oikealla tavalla niitä eristetty vaikka siinä on esitetty kolme vaihtoehtoa nurkantekoa. Eristämisen otsikossa en saanut selvä, vaikka pirustuksen mukaan nurka näyttää auki olevansa ulkopuolelta ei siltikään mitään kerrottu miten eristää.

Minun tapauksessa 100×100 tolpa, niin kuin sanoi lisääntyin 50×50 mm rima pystytolpaan, (ei nurkatolppeihin). Ajattelin jälkeenpäin laittaa ristikolaus että tulis paksumpi ulkoseinien eristettä ja samalla 100mm sisä nurkatolppeihin. 

Riittääkö tätä paksuutta eristettä nurkatopien kohdalla?

Terveisin Boris Koivunen 
Virallinen vastaus

Nurkkatolppa

Kyllä riittää.
Se on silti lämmin kohta verrattuna ehkä vanhaan, mahdollisesti putueristettyyn sein&aum...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Nurkan tolpan teko":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi