Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Miten estetään ilmaraon tukkeutuminen seinään uretaanivaahtoa lisättäessä?

Eristäminen

Kysytty: 3.3.2014 klo:15:18
Asuntomme on 1978 rakennettu täystiilitalo. Seinän rakenne on seuraava (ulkoapäin sisälle): tiili 13 cm, ilmarako 2,5 cm, mineraalivillalevy 12,5 cm, tiili 13 cm. Varsinkin yksi huoneista on kylmä. Etenkin ulkonurkka koko korkeudelta ja välittömästi ikkunan alapuolella oleva seinän kohta ovat erittäin kylmät pakkasella. Kysyin hiljattain miten eristystä voidaan parantaa ja sain vastaukseksi että seinään mahdollisesti voisi puhaltaa uretaanivaahtoa. Minkälaisia kokemuksia tämän kaltaisista korjauksista on? Paljonko eristyksen lisääminen ulkoseinää purkamalla tulisi maksamaan? Tässä tapauksessa nurkkakohta on ulkoapäin aika hyvin katseilta piilossa, autotallin kohdalla.Virallinen vastaus
Uretaanivaahdon laittaminen tiiliseinien väliin, jossa on mineraalivillalevy, on vaikea toteuttaa niin, että saadaan varmuus uretaanin jakautumisesta tasaisesti mineraaliv...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Miten estetään ilmaraon tukkeutuminen seinään uretaanivaahtoa lisättäessä?":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (5.3.2014 klo:12:25) kommentti

Voisitteko täsmentää vastausta, tulisivatko alumiinipintaiset uretaanilevyt ilmaraon paikalle vai mineraalivillan kohdalle? Paljonko tiiliseinää jouduttaisiin purkamaan pelkästään nurkan tiivistämiseksi? Seinä on sisäpuolelta valkoiseksi maalattua tiiltä. Emme välittäisi muuttaa materiaaleja, toisessakin makuuhuoneessa sisäpinta on sama. Onko näistä korjaustoimenpiteistä pitempiaikaista käytännön kokemusta?