Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Mikä puhallusvillamateriaali sopii mineraalivillojen päälle yläpohjan lisäeristykseen?

Eristäminen

Kysytty: 8.11.2019 klo:12:56
Olen kuullut, että kaikki materiaalit eivät sopisi yhteen, koska rajalle saattaa tulla kastepiste. Voiko kivivillaa laittaa 80-luvun alussa rakennetun talon yläpohjaan lisäeristykseksi? Talo on 1-kerroksinen tiilitalo ja katto loiva harjakatto. Nykyinen eristys on sen ajan mukaista mineraalivillalevyjä(?). Vai onko ekovilla tai lasivilla parempi vaihtoehto? Kuinka paksu kerros puhallusvillaa kannattaa laittaa lisäeristeeksi?

Eemi71
Kysymyksiä: 6 kplVirallinen vastaus
Kastepiste muodostuu yläpohjaeristeessä siinä tilassa missä lämpötila saavuttaa nolla pisteen. Kasteen muodostuminen edellyttää kuitenkin kohdallaan tiiviin rakenteen johon se tiivistyy. Toisin sanoen nolla piste muodost...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Mikä puhallusvillamateriaali sopii mineraalivillojen päälle yläpohjan lisäeristykseen?":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi